Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki procesor pod kilka kont | Metin2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Chciałbym złożyć sobie mały i niedrogi PC do odpalania kilku klientów ok. 6, myślałem nad jakimś apu od AMD ale może jakiś Intel będzie bardziej odpowiedni zależy mi żeby komputer był jak najmniejszy czyli bez grafiki, a może jakiś używany laptop będzie na tyle mocny

Edytowane przez surtyr
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.02.2022 o 21:04, surtyr napisał:

Chciałbym złożyć sobie mały i niedrogi PC do odpalania kilku klientów ok. 6, myślałem nad jakimś apu od AMD ale może jakiś Intel będzie bardziej odpowiedni zależy mi żeby komputer był jak najmniejszy czyli bez grafiki, a może jakiś używany laptop będzie na tyle mocny

Mam laptopa z amd od 8 lat i odradzam ogólnie sprzęt na amd, z powodu crashy grafiki, jeśli miałbym drugi raz kupować coś pod metina to tylko od intela. Na stacjonarnym komputerze też występował ten problem u mnie, to było bodajże w 2010 roku jak wprowadzili nową szatę graficzną, coś w kodzie gry pozmieniali i do tej pory tego nie naprawili. Zdecydowanie polecam stacjonarny, zawsze go możesz w przyszłości rozbudować.

Pytanie najważniejsze jaki budżet planujesz na to wydać?

Dodam też prywatne serwery są bardziej zoptymalizowane pod sprzęt niż np globalny metin, na prywatnych serwerach mogę np odpalić spokojnie 8 klientów oczywiście przy najniższych ustawieniach, a na globalnym max 3 metiny jeśli chodzi o exp.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jaki procesor pod kilka kont | Metin2