Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w niedalekiej przyszłości mam w planach założyć serwer Minecraft dla mnie i znajomych (do 30 slotów). Waham się nad wybraniem hostingu. Szukałem Między pukawka.pl oraz craftserve.pl

Dodam jeszcze, że miałem serwer na hostingu pukawka, był dobry, ale czasami były lagi przy 20 osobach. 

Dlatego proszę was o pomoc w dobraniu hostingu.

W odpowiedzi prosiłbym o wady i zalety, oraz dlaczego ten hosting, a nie inny?

Opublikowano

Na taki serwer pukawka będzie najlepszym wyborem. Po dopłaceniu kilku złotówek dostaniesz dużo lepszego vpsa na lvlupie, jednak do tego musisz znać podstawy obsługi linuxa. Craftserve mocno overselluje, nie jest już tak dobry jak kiedyś.

1 godzinę temu, NotVeriX napisał:

czasami były lagi przy 20 osobach

Z jakiego silnika korzystałeś? Jeśli ze spigota lub vanilli to nie ma się co dziwić, mają okropną wydajność.

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Z jakiego silnika korzystałeś? Jeśli ze spigota lub vanilli to nie ma się co dziwić, mają okropną wydajność.

Używałem PaperMC

Opublikowano

W razie czego zapraszam na PW. Jestem w stanie zaproponować coś extra na indywidualnych warunkach i będą to uczciwe zasoby w dobrej cenie. Oczywiście z własnym IP, itd.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Czy ten hosting będzie odpowiedni?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Warto rozważyć też hosting z www.Webd.pl serdecznie go polecam bo już mam tam 3 różne konta.  Na tych droższych serwerach się nie znam... bo tam ceny to kosmiczne jak dla mnie. A lagi przy 20 osobach to nie powinny występować moim zdaniem bo to potwierdzam że silniki spigota lub vanilli są słabe...