Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do warsztatu

GrubszyId

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki masz budżet na zakup?:
do 2500-3500zł (prosił bym o laptopy w tych cenach)
Kiedy zamierzasz kupić laptopa (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?:
na dniach
Jaki ma być rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość)?:
minimum 15 cali 
Jakie będzie główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)?:
będzie stosowany przy diagnostyce samochodów, ale za razem w domu będę wykorzystywał go do przeglądania internetu, oglądania filmów i jakieś mało wymagające gry
Czy masz jakieś Wymagania specjalne (np. matowa matryca.)?:
dobrze jeśli byłby troszkę twardszy niż zwykły laptop, ale wiadomo rzucać nim nie będę, ale może sie zdarzyć, że gdzieś się zsunie
Czy masz jakieś osobiste preferencje?:
brak (rok temu kupiłem acera swifta 3 polecanego przez Gajwera i jestem do tej pory z niego zadowolony, jeszcze nikogo nie zawiódł)
Czy do laptopa ma być dołączony system operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)?:
bez różnicy

Opublikowano

Jesteś pewien że większy będzie wygodniejszy? Osobiście wybrałbym 14", w sam raz na kolana do diagnostyki, moi mechanicy z tego co widziałem korzystali nawet z mniejszych 13".

Osobiście do takiej pracy wybrałbym model biznesowy, ze względu na lepsze wykonanie

Lenovo ThinkBook 15 i5-1135G7/16GB/512/Win10P

Jeszcze więcej modeli na ranking laptopów 2021

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Akurat biorę się za zakup i znowu padło niestety na sklep w pobliżu, a nie x-kom bo jednak jest ta pewność idziesz i załatwiasz co trzeba jak sie zepsuje itd.
Pytanie co sądzisz o tych modelach, który wybrać? Jeden na Intelu, a drugi na Radeonie. ktory będzie lepiej sie sprawował? 
Acer Aspire 5 A515-56-5138 15,6" Intel® Core™ i5-1135G7 - 8GB RAM - 512 Dysk - Win10
ACER Aspire 5 A515-44-R54F 15.6" R5-4500U 8GB SSD 512GB Windows 10 Home

Opublikowano

GTylko że sklep nie jest gwarantem, tylko sprzęt wysyła się do producenta, w większości przypadków jest to gwarancja Door to door, tylko pokujesz laptop i kurier go odbiora.

Jeżeli chodzi o Acer bez większej różnicy modele praktycznie są do siebie zbliżone i wydajnościowo również.

W przypadku lepszej gwarancji 

Dell Inspiron 5505 Ryzen 5 4500U/8GB/256/Win10
Tutaj masz gwarancję naprawy w domu, serwis przejeżdża do domu i naprawa laptop jak jest coś poważniejszego to zabiera, nawet jest możliwość sprzętu zastępczego.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...