Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zintegrowana karta graficzna

Vancion

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuję pomocy i nie wiem, gdzie jej szukać, mam notebooka Acer Aspire Nitro 5 AN515-54-574Q i jest on wyposażony w kartę graficzną GTX 1650, ale Minecraft używa zintegrowanej grafiki.

Używam optifine wraz z forge, a używając shaderów, mój Minecraft się zawiesza i wyświetla takie błędy

Shader pobrałem z: https://minecraftshader.com/sildurs-vibrant-shaders/Screenshot_6.png?width=814&height=468

możesz mi pomóc?

Opublikowano

Zmiana z integry na dedykowana grafike.

Panel sterowania Nvidia- Zarzadzanie ustawieniami 3d- Ustawienia programu i wybierasz tam minecrafta lub go dodajesz jeśli na liście go nie ma.

Niżej masz wybór preferowanego procesora graficznego i tam wybierasz "Procesor Nvidia o dużej wydajności " zapisujesz wszystko i gotowe.

Co do błędów dzieje sie tak tylko przy tych shaderach czy innych tez? 

Opublikowano
Dnia 18.08.2021 o 15:55, Insigin napisał:

Zmiana z integry na dedykowana grafike.

Panel sterowania Nvidia- Zarzadzanie ustawieniami 3d- Ustawienia programu i wybierasz tam minecrafta lub go dodajesz jeśli na liście go nie ma.

Niżej masz wybór preferowanego procesora graficznego i tam wybierasz "Procesor Nvidia o dużej wydajności " zapisujesz wszystko i gotowe.

Co do błędów dzieje sie tak tylko przy tych shaderach czy innych tez? 

Dzięki za odpowiedź, już pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...