Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny serwer metin2

hayici

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Od wielu lat gram w Metina. PL opuściłem dosyć dawno i uderzyłem w stronę US -> UK -> SG. W międzyczasie były jakieś privy, ale mało.

Chciałbym zapytać Was jak wygląda dzisiaj sytuacja z grywalnością w metina - przede wszystkim na privach, czy jest tych ludzi sporo? Da radę otworzyć w dzisiejszych czasach priva, gdzie będzie grywalność na poziomie np.1500 graczy? 

Jestem ciekaw jak kształtują się koszty otworzenia i prowadzenia takiego priva. Ile może mnie kosztować otworzenie 'gówno-priva', żeby wgl zobaczyć jak to wygląda, ile i jakie są obowiązki, problemy, itp.? Z jaką kwotą trzeba się liczyć chcąc otworzyć porządny serwer, chcąc go zareklamować, może zatrudnić jakiegoś dobrego technika, kilku ogarniętych GMów, koszty grafiki w przypadku jakichś nowych itemów, itp.? Ile mogą wynieść koszty jeśli chciałbym otworzyć międzynarodowy serwer? 

Widziałem, że w okolicach 2016 roku koszty szacowano na 3-5k pln dla priva w Polsce. Jak bardzo to się zmieniło? 

Może byłby ktoś zainteresowany stworzeniem standardowego priva, bez żadnych bajerów, bez przyszłości, tak by zobaczyć jak wygląda proces i ile to kosztuje?  Podział strat 50:50 😄 Projekt na za kilka miesięcy, nie wiem, 2-3.. chcę jesszcze zrobić głębszy research i pograć na paru privach.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Oczywiście że dużo ludzi gra w tą piękną grę.

Jeśli chcesz zatrzymać na serwerze sporą ilość graczy no to musi być to naprawdę dobry serwis, z pewnością dobry technik, który ogarnia nowe systemy, maszyna, grafika i reklama w tych czasach to o wiele więcej niż te 3-5k pln.

apBVFJp.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...