Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Farma złota nie działa

Szum1918

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na swoim swiecie minecraft 1.16.4 mam farme złota która nie działa. pigmeny nie biegną do jajek żółwi. Dlaczgo?

Czy jest to wina wersji?

Opublikowano

Pokaż screena farmy

Single czy na serwerze?

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

Nie wiem co ty zbudowałeś, mogę zgadywać że to przez portale lub trapdory zasłaniające
Jeśli przez trapdory to w poniższym poradniku jest kawałek który pokazuje jak zabezpieczyć jaja ale żeby moby biegły

Osobiście mogę polecić tą farmę, tylko z platformą z magmy i tego anty ghastowego szkła

Chcesz coś?

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem

Opublikowano
3 godziny temu, KrzysztofekRrr napisał:

Nie wiem co ty zbudowałeś, mogę zgadywać że to przez portale lub trapdory zasłaniające
Jeśli przez trapdory to w poniższym poradniku jest kawałek który pokazuje jak zabezpieczyć jaja ale żeby moby biegły

Osobiście mogę polecić tą farmę, tylko z platformą z magmy i tego anty ghastowego szkła

Powiem ci że nawet stawiałem jajko 5 bloków od pigmena i nic nwm czy to wina wersji czy jak

A farme zbudowałem tą: 

Opublikowano

Jeśli stawiałeś jajko po prostu na bloku obok pigmena bez żadnej przeszkody to nie wina samej budowy a mechaniki, maybe coś w ustawieniach świata wyłączałeś, albo jakieś datapacki modyfikujące to

Chcesz coś?

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem

Opublikowano

sprawdzilem na wersji 1.16 i dziala normalnie na innym świecie ale na tym co gram to już nie. ehhh

Sprawdze jeszcze bez modyfikacji na mini mape na 1.16.4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...