Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z modem Lag'B'Gon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prowadzę swój prywatny serwer minecraft z kolegami i mam problem z mobami/itemkami jako iż serwer ma koło 30 modów to dużo mobów jest wstanie się zrespić w bardzo krótkim czasie głównie jest to spowodowane modem Orespawn który dodaje sporo ich. Jako iż chciałem rozwiązać problem lagów  to zainstalowałem tego iż moda "Lag'B'Gon" Link- (https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/lagbgon) jak próbuję dodać jakiegoś moba z orespawna  na czarną liste żeby go nie usuwało, to nie działa :< i tak go usuwa. Co mogę zrobić czekam na odpowiedź

Z góry za wszystkie odpowiedzi dziękuję 🙂

Serwer to 1.7.10 Forge

I run my private minecraft server with my friends and I have a problem with mobs / items as the server has about 30 mods, a lot of mobs are able to respawn in a very short time mainly due to the Orespawn mod which adds a lot of them. As I wanted to solve the lag problem, I installed the "Lag'B'Gon" Link- mod (https://www.curseforge.com/minecraft/mc-mods/lagbgon) as I try to add a mob from orespawn to the blacklist to didn't delete it, that doesn't work :< removes it anyway. What can I do? Wait for a reply

The server is 1.7.10 Forge

Thank you in advance for all answers 🙂

Opublikowano

Pluginy/modyfikacje tego typu powodują tylko większe lagi. Po usunięciu mobów ze świata, zaczną one się na nowo respić do limitu (70 potworów na gracza). Samo usuwanie powoduje spore lagi. Na jakim hostingu stoi twój serwer?

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z modem Lag'B'Gon
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Już rozwiązałem problem Tak wiem że pluginy,modyfikacje tego typu  lagują ale jak orespawn potrafi zespawnować około 1500 mobów w 3 minuty. A i tak to jest serwer dla kolegów i dla mnie więc jest postawiony na moim starożytnym komputerze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...