Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć otóż w planach mam otworzyć serwer minecraft. Jednakże nie jest w tym najlepszy, moż ei jestem wstanie skonfigurować serwer by pograc ze znajomymi itp ale potrzebuje profesjonalnego technika. Najlepiej eu by był wstanie napisać proste pluginy na np vouchery itp. Nie mam dużych wymagań chcę jednak aby wszystko było dobrze wykonane. Pytania jao coś zadawajcie pod postem jeśli jednak ktoś zdecyduje się to zapraszma na dc: パーセルマス#7964

Opublikowano

Pisałem z nim wczoraj i nagle tak po prostu mnie zablokował nic nie pisząc i tak samo ja nic nie napisałem. Może komuś przyda się ta informacja.

Będę wdzięczny jeżeli wejdziesz na mój profil i zobaczysz moje projekty 😉

Opublikowano
Dnia 6.04.2021 o 22:37, Karollus998 napisał:

Cześć otóż w planach mam otworzyć serwer minecraft. Jednakże nie jest w tym najlepszy, moż ei jestem wstanie skonfigurować serwer by pograc ze znajomymi itp ale potrzebuje profesjonalnego technika. Najlepiej eu by był wstanie napisać proste pluginy na np vouchery itp. Nie mam dużych wymagań chcę jednak aby wszystko było dobrze wykonane. Pytania jao coś zadawajcie pod postem jeśli jednak ktoś zdecyduje się to zapraszma na dc: パーセルマス#7964

To w końcu szukasz "Profesjonalnego technika" bo planujesz otworzyć jakiś większy serwer? Czy szukasz osoby która skonfiguruje Ci parę prostych pluginów takich jak AuthMe, Essentials, WorldGuard ?

Opublikowano
2 minuty temu, kuubah2002 napisał:

To w końcu szukasz "Profesjonalnego technika" bo planujesz otworzyć jakiś większy serwer? Czy szukasz osoby która skonfiguruje Ci parę prostych pluginów takich jak AuthMe, Essentials, WorldGuard ?

aby skonfigurował pluginy ale też w przyszłości by był wstanie napisać plugin 

Opublikowano
5 minut temu, Karollus998 napisał:

aby skonfigurował pluginy ale też w przyszłości by był wstanie napisać plugin 

Wątpię żeby ktoś za darmo napisał Ci plugin i jeszcze stale go wspierał tylko dla Ciebie, jeśli dobrze poszukasz to znajdziesz dosłownie każdy plugin na: spigotmc.org

Jeśli chodzi o konfigurację serwera i te podstawowe pluginy to możesz zobaczyć poradniki na youtube/forach (ewentualnie opis pluginu na stronie spigotmc), dla chcącego nic trudnego. Pisanie pluginów jest trudniejsze niż ustawianie samego configu w gotowym pluginie.

Co do tych podstawowych pluginów (wybierz jeden np.: jeśli wybierzesz Authme to nie instaluj LoginPlus na serwerze) 

Logowanie:
- Authme
- LoginPlus

Działki: (wymaga pluginu WorldGuard)
- GriefPrevention - gracze mogą zaznaczyć swoją działkę za pomocą złotej łopaty, można skonfigurować ile "bloków działkowych" mają do dyspozycji, można jeszcze ustawić żeby gracz co jakiś czas dostawał dodatkowe "bloki działkowe".
- ProtectionStones - gdy gracz postawi blok np.: rudy szmaragdu (z odpowiednią nazwą i opisem) tworzy działkę 64x64.

Rangi:
- LuckPerms
- GroupManager

Parę innych przydatnych pluginów:

- EssentialsX

- SkinsRestorer

- ProtocolLib
Vault

Tak tylko jeszcze na końcu dodam, że mógłbyś być trochę milszy dla osób które zgłosiły się do Ciebie na discordzie i oferowały Ci pomoc.

Mam nadzieję że pomogłem 😉

Opublikowano
Dnia 8.04.2021 o 10:08, Karollus998 napisał:

Blokuje gdy kończę dyskuje gdyż np: rezygnuje itp.

Nie sądzę, że jest to odpowiednie ze względu na kulturę i jeżeli załatwiasz z kimś sprawy biznesowe to w mojej opinii warto napisać chociaż, że rezygnujesz i ewentualnie usunąć ze znajomych, a nie blokować każdego, bo tak bez żadnego poinformowania (:.

Będę wdzięczny jeżeli wejdziesz na mój profil i zobaczysz moje projekty 😉

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...