Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3,500zł

Major727

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Przychodzę do was abyście pomogli mi złożyć komputer do kwoty ~3,500 zł

-Może być bez windowsa

co tu duzo mówić..

-Komputer ma słuzyć do gier ze średnimi wymaganiami

-Chcialbym aby w zestawie była juz karta graficzna [lecz słyszałem że z nimi jest aktualnie problem ?] ;[

LICZE NA WASZA POMOC ❤️

• Major727 zmienił(a) tytuł na Komputer do 3,500zł
Opublikowano

Kart nie ma, jak są to w chorych cenach. Jeśli posiadasz jakieś GPU to daj znać co to za model. Jeśli GPU nie posiadasz to dobrze się zastanów, czy musisz ten komputer kupować, bo bez GPU to sobie w lola co najwyżej pograsz z iGPU albo zainteresujesz się usługami pokroju GeForce NOW. Daj znać, czy masz ciśnienie na zakup komputera i jak chcesz to rozwiązać (iGPU, twoje GPU jeśli masz, czy przepłacony badziew).

Od razu odpowiem na twoje zapytanie w drugim Twoim temacie (nie wiem po co założyłeś drugi temat związany z tym samym) - żaden z tamtych komputerów nie jest wart niczego, to kupowanie kota w worku z badziewnym MOBO albo jeszcze gorszym zasilaczem (lub ich combo). Lenovo to jest badziew, który od razu po zakupie można utylizować, bo "zasilacz" w tych pseudo maszynkach do grania zdycha jako pierwszy najczęściej.

Opublikowano

Aktualnie nie kupisz komputera przez ceny kart graficznych chyba, że jakąś posiadasz.

Jeżeli chodzi o samą podstawkę https://www.x-kom.pl/lista/v2ntq4s3w

• Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000
  • SilentiumPC Vero L3 600W 80 Plus Bronze
  • SilentiumPC Spartan 4 Max 120mm
  • Intel Core i5-10400F
  • MSI B460M-A PRO
  • SilentiumPC Ventum VT2 TG
  • Crucial 16GB (2x8GB) 3000MHz CL15 Ballistix Red

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Jeżeli nie chcesz wydawać majatku na komputer, a chcesz mieć coś podobnie wydajnego w niskiej cenie to polecam wziać sobie laptopa, do tego zyskasz jeszcze dodatkowy atut jakim jest mobilność.

Masz tutaj możliwość podłaczenia dodatkowego monitora, jeśli byś się chciał poczuć "jak na PC". Polecam też do tego kupić jakaś podkładke chłodzaca, dzięki czemu zyskasz -20stopni.

Polecane przeze mnie laptopy:
https://www.x-kom.pl/p/596418-notebook-laptop-156-lenovo-legion-5i-15-i5-10300h-8gb-512-gtx1650ti-144hz.html

https://www.x-kom.pl/p/626291-notebook-laptop-156-lenovo-legion-5-15-ryzen-5-16gb-512-rtx2060-120hz.html

Jeśli nie chcesz wydać więcej niż te 3,5k to weź sobie tego pierwszego laptopa, w przyszłości też możesz dołożyć druga kość ramu.

Opublikowano

To już lepiej brać pod uwagę konsolę niż laptopa do gier, spokój ze sprzętem aż do kolejnej generacji i jeszcze pieniądze zostaną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...