Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, że po użyciu alt + tab gra zaczyna działać w 60 fps i się klatkuje. Muszę za każdym razem włączyć i wyłączyć synchronizację pionową, aby fpsy ruszyły do góry i przestało klatkować. Ktoś miał podobny problem? Jak to naprawić? Reinstall nie pomógł. W ustawieniach nvidii mam wyłączoną synchronizację. W grze ustawione na max 144 fpsy, a pomimo to po zminimalizowaniu fpsy zatrzymują się na tych 60 FPS. Help! 🥵

Opublikowano

Aktualizowałeś ostatnio sterowniki od nvidii ? jesli nie to zrób to bo dwa dni temu łatka była.

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

• xOstateczny zmienił(a) tytuł na Stałe 60fps po alt+tab pomimo innego limitu
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 4.04.2021 o 20:16, mR.LoL? napisał:

Witam. Mam taki problem, że po użyciu alt + tab gra zaczyna działać w 60 fps i się klatkuje. Muszę za każdym razem włączyć i wyłączyć synchronizację pionową, aby fpsy ruszyły do góry i przestało klatkować. Ktoś miał podobny problem? Jak to naprawić? Reinstall nie pomógł. W ustawieniach nvidii mam wyłączoną synchronizację. W grze ustawione na max 144 fpsy, a pomimo to po zminimalizowaniu fpsy zatrzymują się na tych 60 FPS. Help! 🥵

Może  masz włączone jakieś programy zewnetrzne typu blitz, porofessor? mi przy porofessorze tak wlasnie sie robiło ze 60fps a klatkowało strasznie.

Opublikowano

Korzystasz z borderless czy fullscreen w grze? Ja jak grałem na borderlessie ciągle miewałem taki problem, na fullscreenie on akurat nie występuje.

Bez nazwy-2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 19.06.2021 o 13:28, xOstateczny napisał:

Korzystasz z borderless czy fullscreen w grze? Ja jak grałem na borderlessie ciągle miewałem taki problem, na fullscreenie on akurat nie występuje.

Fullscreen

Dnia 29.06.2021 o 18:31, Mistrzu. napisał:

mi pomaga alt+tab i kliknięcie jakieś aplikacji albo np. zminimalizowanie chrome. wtedy fpsy wracają do normy 

Dnia 29.06.2021 o 13:46, Reveres napisał:

Znajomy też ma ten problem, wystarczy jeszcze kilka razy alt+tab aż ci się odblokuje (jemu tylko to pomaga)

Spróbuję

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Mam dokładnie to samo, zauważyłem że problem pojawia się jeśli na drugim monitorze mam zatrzymany filmik na YouTube. Jeśli film jest włączony to nie ma problemu, jednak kiedy go zatrzymam to FPS-y nagle spadają to 60 i klatkuję strasznie ekran, ale po alt+tab znika problem.

Zawszę chętny do pomocy ^^

Opublikowano
Dnia 28.07.2021 o 19:17, rozumek29 napisał:

Mam dokładnie to samo, zauważyłem że problem pojawia się jeśli na drugim monitorze mam zatrzymany filmik na YouTube. Jeśli film jest włączony to nie ma problemu, jednak kiedy go zatrzymam to FPS-y nagle spadają to 60 i klatkuję strasznie ekran, ale po alt+tab znika problem.

Mi alt tab nie pomaga. Gdy zrobię alt tab po naprawieniu przez włączenie i wyłaczenie synch. pionowej to problem wraca 😛

Opublikowano
Dnia 4.04.2021 o 20:16, mR.LoL? napisał:

A jaki masz monitor, oraz jaką masz specyfikacje komputera.

Opublikowano
12 godzin temu, Krem3232 napisał:

A jaki masz monitor, oraz jaką masz specyfikacje komputera.

Monitor 19 cali rozdzielczość 1360 x 768.

intel i7 6700k

gtx 1060 6 gb

8 gb ram 3000 mhz

Gra chodzi na hdd

Tylko że wcześniej na takim samym zestawieniu było dobrze. Problem pojawił się znikąd.