Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zmienić wersję moda?

Quitmeteor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ważne jest taki mod o nazwie Rival Rebels Mod on jest na 1.7.10 a ja chcę go pobrać na 1.12.2 szczerze zmarnowałem na to już 2 godziny trudno powiedzieć czego nie zrobiłem dobrze powracając do głównej treści wie ktoś czy da się z edytować moda tak żeby zamiast działać na 1.7.10 działał na 1.12,2 

Opublikowano

Masz 3 wyjścia:
1. Skontaktować się jakoś z autorem i poprosić go żeby przerobił ci tego moda << Polecam ten sposób
2. Ogólnie nie polecam tego sposobu. Musisz zainstalować IDE (np. Eclipse), JD Gui (Java Decompilator Gui), zdekompilować tego moda za pomocą wcześniej pobranego JD Gui i przekopiować cały kod do eclipsa. Musisz także w eclipsie zaimportować biblioteke forga (oczywiśnie na wersje na którą chcesz mieć moda) i otworzyć tego moda za pomocą WinRar, wejść do folderu META-INF i skopiować pliki które tam będą. Następnie wrzuć je do Eclipsa (nwm dokładnie gdzie). Jak wybierzesz ten sposób polecam sobie oglądnąć jakiś poradnik dotyczący pisania modów, żebyś wiedział jak mody są skonstruowane.
3. Odpuścić sobie

Opublikowano
21 godzin temu, Quitmeteor napisał:

możesz polecić jakieś poradniki na temat mod makingu na wersji mc 1.12.2

Znajdź sobie najlepiej na zagranicznym youtubie

Opublikowano
Dnia 15.03.2021 o 09:38, _xxiiliixx_ napisał:

Masz 3 wyjścia:
1. Skontaktować się jakoś z autorem i poprosić go żeby przerobił ci tego moda << Polecam ten sposób
2. Ogólnie nie polecam tego sposobu. Musisz zainstalować IDE (np. Eclipse), JD Gui (Java Decompilator Gui), zdekompilować tego moda za pomocą wcześniej pobranego JD Gui i przekopiować cały kod do eclipsa. Musisz także w eclipsie zaimportować biblioteke forga (oczywiśnie na wersje na którą chcesz mieć moda) i otworzyć tego moda za pomocą WinRar, wejść do folderu META-INF i skopiować pliki które tam będą. Następnie wrzuć je do Eclipsa (nwm dokładnie gdzie). Jak wybierzesz ten sposób polecam sobie oglądnąć jakiś poradnik dotyczący pisania modów, żebyś wiedział jak mody są skonstruowane.
3. Odpuścić sobie

i chciałem się jeszcze dopytać  na temat drugiego sposobu jest jakiś poradnik na yt pokazujący jak to trzeba zrobić

Opublikowano
Dnia 27.03.2021 o 03:06, Quitmeteor napisał:

i chciałem się jeszcze dopytać  na temat drugiego sposobu jest jakiś poradnik na yt pokazujący jak to trzeba zrobić

Wątpie

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak zmienić wersję moda?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...