Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak w Commandblocku zrobić, żeby przedmiot dostawał tylko gracz, który go aktywował?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Gram na wersji MC 1.16.5. Znam bardzo okrojone podstawy Commandblocka. Obecnie robię sobie mały serwer "pvp" dla znajomych, gdzie sety dostaje się na przycisk. Problem tkwi w tym, że przedmioty dostaje "@p", czyli gracz, który jest w pobliżu, więc często jest tak, że pół przedmiotów dostaje osoba, która wcisnęła, a drugie pół osoba, która stała obok. Jedyna opcja, która trafia do konkretnej osoby, a raczej obiektu, to z tego co czytałem, to "@s", ale nie działa to. Czy jest jakiś sposób na to? Byłbym wdzięczny za każdą odpowiedź, pozdrawiam.

Opublikowano

Najlepiej w ogóle nie używaj lagujących command blocków, zamiast nich skorzystaj z pluginu Skript, który jest prostszy, wydajniejszy oraz bardziej rozbudowany.

Opublikowano
8 minut temu, Helios1993 napisał:

Najlepiej w ogóle nie używaj lagujących command blocków, zamiast nich skorzystaj z pluginu Skript, który jest prostszy, wydajniejszy oraz bardziej rozbudowany.

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. 🙂
Ciężko wgrać jakikolwiek plugin na czysty serwer, który nawet bukkita nie ma.

Opublikowano
12 minut temu, Adder. napisał:

To nie jest odpowiedź na moje pytanie.

Nie da się tego raczej zrobić.

12 minut temu, Adder. napisał:

Ciężko wgrać jakikolwiek plugin na czysty serwer, który nawet bukkita nie ma.

Vanilla jest najmniej wydajnym silnikiem oraz ma pełno błędów, już lepiej wgrać tego purpura czy tuinity nawet jeśli nie chcesz żadnych pluginów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...