Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mu Legend - Polski serwer.. do dzialania

Kirens

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przeczytałem to i owo i postanowiłem że zacznę zagłębiać się w pliki serweru MuLegend (podobnym do Mu Genesis) mianowicie chce się pobawić i postawić Polski serwer oraz znaleźć osoby które pomogą w optymalizowaniu oraz naprawianiu błędów 

Napewno serwer byłby postawiony w Polsce z brakiem możliwość Pay2Win. Chce aby rozgrywka była jak najbardziej Play2Win 

Jest to do zrobienia ale czasu trzeba na projekt poświęcić mnóstwo 

Pozdrawiam i czekam za wypowiedziami 😉

Opublikowano

Howdy kolego.

Trochę już w tym siedzę, a jeszcze dłużej w samym Genesis bo od początku.

Pozwolę Ci się zagłębić troszkę bardziej, bo sam już byłem zapalony.

1.  Jeżeli nie masz source - nie zrobisz nic poza stroną serwerową. W Source znajdziesz narzędzia do generowania tabel, które dla porównaniu z MUOnline, są niezbędne żeby zmiany po stronie serwerowej były widoczne po stronie klienta. Bez tego ani rusz.
  2. Dostępny leak na Ragezone to wersja JPN, czyli najbardziej okrojona wersja z możliwych - wyłączone są 3 eventy (których i tak bez source nie odpalisz), wyłączony jest trade i mail między graczami.
  3. Do poprawnego działania Legend Shopu, czy generalnie płatnościami związanymi z Redzen czy Bound Redzen potrzebujesz API - API jest w leaku, ale jak powyżej, nikt w to nie będzie grał.
  4. Jeżeli znajdziesz source, szukaj również osób które mają dobrze poukładane znajomości z C++/PHP i będą w stanie przebudować serwer łączności (source nie posiada ani API ani FCSA), bez tego ani się do gry nie zalogujesz, ani nie wydasz nawet 1 szt. Redzenu.
  5. I znów powrót do leak - leak korzysta/jest skompilowany z oficjalnym GameGuardem. Wystarczy że GG wypuści update i jesteś kilka dni "zamknięty" żeby znaleźć bypass na ominięcie wymaganej aktualizacji.
  6. Korzystając z leak łączysz się również z serwerami Valofe, dzięki czemu musisz edytować hosts.ics graczy (zablokować połączenie z Valofe), wtedy pliki GG/LegendShop mają prawo nie zostać pobrane, ale to nie jest legalne.

Masz już post poniżej w tym temacie. Nie bez powodu @Raelaziel poszukuje osób ze znajomością czegoś więcej niż przerzucanie .csv do excella i resetowania serwera.

Sam posiadam source. Chętnie mogę coś podziałać, ale bez wiedzy i znajomościu C++/PHP i samego SQL ani rusz.

Land Of Chaos - MUOnline - Season 15 - https://arena.mu-loc.com

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...