Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor 144hz czy komputer da radę?

kamilosx77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam specyfikacje komputera:
i7 4770k 
gtx 1650 4gb
8gb ram

win 10 64 bit. 

Planuje zakup monitora 144hz - https://allegro.pl/oferta/monitor-acer-kg241-24-dla-gracza-fullhd-144hz-1ms-9429838291 ewentualnie jakieś inny tak do 700/800 zł 
Pytanie polega na tym czy aktualny sprzęt jest optymalny by wszystko fajnie działało głównie jest do po gre cs-go
Podczas meczu zawsze jest te 200+ fps tylko problem jest taki, ze podczas DM fps sa w granicy tak 100-200 czasami spadna do 100 ale zwykle srednio jest to granica 130-150 fps podczas DM.
Czy takie spadki fps nie będą odczuwalne i gra bedzie płynnie działała? 

Opublikowano

Jeżeli chodzi o spadki to nie powinno być problemu, też miałem podobne spadki i mi to nie przeszkadzało, choć wiadomo to kwestia gustu. Ja osobiście nie odczuwałem jakich mini przycinek ani nic takiego.

Opublikowano
2 godziny temu, Haltess napisał:

Jeżeli chodzi o spadki to nie powinno być problemu, też miałem podobne spadki i mi to nie przeszkadzało, choć wiadomo to kwestia gustu. Ja osobiście nie odczuwałem jakich mini przycinek ani nic takiego.

Wlasnie zastanawiam sie nad kupnem ale czesto mi spadaj fps podczas DM do 100

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętaj, że na DM to jest więcej osób i więcej się dzieję niż na takim mmie. Bez problemu możesz kupować i raczej nie pożałujesz, bo spadków nie będziesz mieć przez to, że jest mniej osób.

Dodatkowo kilkusekundowe spadki nie są aż tak odczuwalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...