Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrzucanie z serwera po dołączeniu

Kulinas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć od niedawna mam problem z dołączeniem na serwer gdy wchodze na serwer to freezuje mi sie gra i po paru sekundach wyskakuje mi "Internal Exception: java.ioIOException:Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta" prosze o pomoc .

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Wyrzucanie z serwera po dołączeniu
Opublikowano

Napisz do mnie: Blox61#6956. Spróbuję pomóc i rozwiązać ten problem

Opublikowano

ok

wysłałem zaproszenie na discord nick:Kulinas

dodam ze ponizej wymienione sposoby probowalem i nie podzialaly

1. Reinstal minecraft, moze pomoc gdyz moze poprostu byc jakis bubel w plikach badz wystapil jakis blad 2. Reinstal javy, jak wyzej 3. Ustawienie javy na natywnaz tzn. wchodzimy w panel sterowania, kklikamy java prawym przyciskiem myszy i otieramy, wchodzimy do ustawien zaawansowanych i trzeba poszukac kratki z napisem Enable the operatiing system's restricted environment (native sandbox), klikamy kratke obok zatwierdzamy i restart kompa 4. Ustawienie DNS, Prawym na ikone Wifi lub ethernet zalezy kto co ma, otwieramy ustawienia, nastepnie zmien opcje karty i wyskoczy okno w ktorym zaleznie od ilosci zlacz wyskoczy pare opcji, klikamy prawym na aktualnie wykorzystywane lacze i wlasciwosci, pozniej zlacze 4 TPS i wlasciwosci, przelaczamy z automatycznego na reczne i wpisujemy 8.8.8.8 ponizej 8.8.4.4 tak by laczyna nam sie z konkretnym serwer z tego co pamietam googla. 4. Jezeli dalej wyskakuje problem warto sprobowac zmienic launcher 5. Niebezpieczne ale tez moze podzialac to wylaczenie zapory windows (nie polecam robic)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 27.01.2021 o 14:02, sk8erace1 napisał:

Problem leży po stronie serwera.

Po żadnej stronie serwera, tylko po stronie wchodzącego na serwer, jak widzisz ma to powiązanie z łączem i JAVĄ, doucz się troszkę jako Mkderator tego działu. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...