Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinia na temat Craftserve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciał bym się z wami podzielić  moją opinia na  hosting craftserver

nie polecam tego hostingu

1. zbugowana mapa 3d na stronie pisałem do nich nie odpisali mi nawet.

2. przy zakupie servera miałem mieć nie ograniczony limit ram''u, a jednak jest ograniczony    skączył się  bo było go  10240 MB

Po napisaniu do nich sami sobie poczytajcie .

Ja

2 dni temu

Witam nie umiem uruchomić servera Pisze że przekroczyłem limit dysku i musze usunąć niepotrzebne pliki?

Oco chodzi skoro gdy kupowałem server było bez limitu ?

Ja

2 dni temu

Pisało że bez limitu

Ja

2 dni temu

Zdjęcie z  ( dowodem  bez limitu ramu )

sssaa.png

50 KB Pobierz

Artur

1 dzień temu

Dzień dobry,
Zwiększyłem limity dyskowe serwera.

Pozdrawiam,
Artur Motyka

Craftserve.pl - Hosting serwerów Minecraft

Ja

1 dzień temu

czyli jak znów się skończy to znów będę musiał pisać?

NIE POLECAM !   JEDNO WIELKIE  OSZUSTWO  PISZĄ ŻE BEZ LIMITU  A  TUTAJ JEST LIMIT !!!

Opublikowano

Dysk jest limitowany i jest to napisane, jedynie ramu dostajesz tyle, że połowa z niego nie będzie używana a już serwer będzie lagował z winy procesora. Wszystkie limity są podane na stronie. Też craftserva nie polecam, kiedyś był lepszy...

Opublikowano

no ale wiesz jak gra na servie dziennie średnio  5 graczy  i server chodzi przez 3 tygodnie i kończy się limit ram i muszę do nich pisać zeby go zwiększyli to czyste dno jest

to co jak by grało 50 graczy  to w takim razie bym co  3 dni musiał do nich pisać pewnie 

Opublikowano
2 minuty temu, Cesarzz napisał:

no ale wiesz jak gra na servie dziennie średnio  5 graczy  i server chodzi przez 3 tygodnie i kończy się limit ram

To nie jest ram tylko dysk, dwie różne części komputera. Nie jest to normalne żeby się tak szybko dysk zawalał, pewnie masz jakiś plugin spamiący błędami w logach.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Opinia na temat Craftserve
Opublikowano

Craftserve jest jednym za najgorszych hostingów, zaraz po titanaxe i enderchest. 

Niestety miałem z nim do czynienia, a moi klienci nadal z niego korzystają, bo nie są świadomi, jak bardzo za niego przepłacają. 

Wiadomym jest nie od dzisiaj, że hosting serwerów to jakby mieszkanie przepełnione nieznajomymi ludźmi. Wszystkie zasoby są współdzielone, ale na craftserve jakoś za bardzo.

Podczas odpalenia serwera, który jest pusty bez żadnym pluginów - zużycie RAMu sięga rzędu 4 GB. Natomiast po przeniesieniu się na coś konkretnego (tutaj mowa o lvlup.pro) RAM dobija do 3 GB z 20 pluginami i 40 graczami. 

Również nie mogę polecić community Craftserve na DIscordzie, który ma służyć jako miejsce do pomocy innym. Tak zwani niebiescy banują osoby, które nałogowo i dobrze pomagają, przez co ten serwer Discord niedługo straci rację bytu.

Opublikowano

Na craftserve mapa zbugowana jest, ale tylko na serwerach z wersją 1.16.

Ich support też jest śmieszny, od teraz będę zalecać każdemu mojemu klientowi, aby zmienił hosting na lvlup, o ile ma taką możliwość, a jeżeli nie, to według @Helios1993 minehost jest godny polecenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...