Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wasze początki...

Itan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Metin2 świętuje swoje 14 urodziny! 

Minęło już sporo czasu, a wiele osób w naszym kraju, wychowało się na tej grze, zjadając na niej sporo nerwów. Wielu graczy spędziło setki godzi na expieniu, zaś inna część na wyzywaniu rodziców i krzyczeniu „won zajęte”. 

Jak wspominacie swoje początki gry? 

Wiedzieliście od razu jak odnaleźć się w tym MMORPG, czy dopiero z czasem nauczyliście się poprawnie rozdawać punkty umiejętności lub nie wierzyć w kopiowanie itemów? 

Zapraszam do dyskusji.

Opublikowano

Łooo.... to już 14 lat? 😮

Zaczynałem gdzieś z początkiem Arkantesu na PLu, dotarłem do o ile pamiętam 35 poziomu. Zrezygnowałem z org. po bezsensownym banie 😛

Potem poszło Belenus, Dragon, Pandorka no i Metin5. Umiejętności ch*jowo długo rozdawałem, ale na kopiowanie itemów nabrać się nigdy nie dałem :>>

A teraz? Od dłuugiego czasu bez gry

call of duty zombies GIF by Omaze

Opublikowano

Pamiętam jak  12 lat temu grałem na Gromo, byłem małolatem a raczej dzieciakiem który spędził większość gry expiąc 17lv na dzikach i niedźwiedziach w eq +2 xD

Jakiś ziomek napisał do mnie czy chce mieć 50lv, no to mając 6 lat pomyślałem że oczywiście i podałem mu pasy, miałem czekać pół godziny więc tak robiłem.

Zapierdalałem jak mały samochodzik po domu co chwilę patrząc na zegarek - bum, minęło 30 minut, loguje się i chuj, chłop skroił dzieciaka na konto 17lv xD 

Skończyło się to tak że się rozryczałem i zacząłem grać na Kirianie na którym również nic nie osiągnąłem za dzieciaka xD Później poszedłem na privy, grałem na nich parę ładnych lat i tam nauczyłem się grać.

Najwidoczniej tak musiało się stać żeby teraz siekać na PL'u 😄

apBVFJp.png

Opublikowano

Zacząłem gdzieś w 2007 / 2008 roku - miałem wtedy 7/8 może 9 lat. Grałem tak długo że spaliła mi się karta graficzna 😄 Pierwszy serwer 5 - nie pamiętam nazwy, potem s18 Endurion. Nick: Mak18 Profesja: Ninja

nie umiałem wziać grupki orków więc lurałem ludziom jak typowy idiota wzamian za exp i tak o to wbiłem na orkach 52 poziom. Wyobraźcie sobie ile to musiało być lurania żeby taki poziom na orkach wbić bez pd ani innych dodatków ciągle w PT - Masakra 😄

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Ja zaczynałem jak powstał bodajże Onyks na globalu, tak bardzo nie ogarniałem tej gry że ziomek musiał mi poty podrzucać bo więcej zużywałem niż zarabiałem 😄 a jak się cieszyłem jak ulepszyłem wielki miecz na +5 😄 jak zbliżał się jakiś event to godzinę przed z ziomkiem wychodziliśmy na dwór obgadać plan działania 😄 te zarwane nocki, coś pięknego.... Teraz metin niestety ssie ;/ i global i privy ;/

Opublikowano

Zaczynałem, kiedy na PL'u były tylko 2 serwery - Monastyr i Feniks, a najlepszy gracz z Monastyra - GoToSleep miał 92 poziom 🙂 Pamiętam takich graczy jak właśnie GTS, Mihausz, KASANGA, MAHaRoN ehh 😄

Pamiętam, że jak zobaczyłem Woja w łuskowej z fryzurą kuca to myślałem, że to jakaś inna postać, którą trzeba odblokować i gra jakiś pros, bo w tamtych czasach jak ktoś miał łuskową albo boga smoków to był buk serwera 😄

Ja sam pierwszą przygodę zacząłem wojem mentalem, expiłem na wilkach do 16lvla i padałem lurując sobie 5 grupek. A jak dostałem się portalem do m2 i padłem na amazonkach to nie mogłem trafić do m1 xD

Ale najlepiej wspominam czasy, kiedy otwarto 4ty serwer Twierdza, miałem może z 15 lat. Tam poznałem grupkę ludzi, zaprzyjaźniliśmy się a nawet miałem pierwszą dziewczynę na odległość  i spędziliśmy razem ogrom czasu, gadając przez skype'a bo vent czy ts to była czarna magia 😄

Wspominam te czasy z łezką w oku 🙂

A to widziałem na żywo 😄

https://www.youtube.com/watch?v=ZIYTsnyGzDA

sygna.png

Opublikowano

jebany pies podmienił kosę bojową z +7 na +0 na handlu (gdzie ja zaakceptowałem swoją ofertę xD)

takie to były początki gry w metina

zacząłem chyba na s4 twierdza

f1a327ea2f.png

Opublikowano

Ja jakos zaczęłam pykac na pl na serwerze kronos w królestwie chunjo w 2008/2009r. Potem przeszłam na imetina, virtuala i xenoxa.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...