Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[S6.3][x30] MuPolska

Eftero

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

132440238_105494678131630_81434817775128

Zapraszam Was na nowy serwer!

Start 14-01-2021!
Serwer tworzę z grupką znajomych (którzy grają dłużej ode mnie). Obecnie mam 30 lat i pracuje jako Analityk dorabiając jako streamer i youtuber, gdzie również uruchomię promocje serwera.

Swoją przygodę zaczynałem na serwerze X-World, później długo ZhyperMU i Global. Po kilku latach gry przestałem. Obecnie otworzyliśmy serwer wersję beta, w której przez miesiąc trwały testy, a dziś mogę śmiało powiedzieć że zaczynamy!

MU POLSKA!

SERWER

SEASON - 6.3

EXP - Normal x40, Master x5, Event x30, Quest x50

PARTY EXP - Party2ExpBonus 160%, Party3ExpBonus 180%, Party4ExpBonus 200%, Party5ExpBonus 220%

SET PARTY EXP - Party3ExpBonus 230% , Party4ExpBonus 270%, Party5ExpBonus 300%
DROP - 1%

MASTER LVL - x5

MAX LVL - 400

MAX MASTER LVL - 800

RESTET - 400lvl

RESET VIP - 390lvl

RESET VIP PLATINUM - 380lvl

POSTACI - Dark Wizard, Dark Knight, Elf, Summoner, Rage Fighter, Magic Gladiator, Dark Lord

SETY - Acc, Titan, Brave, Phantom, Destruction, Seraphim, Divine, Royal, Hades, Succubus, Sacred Fire, Storm Zahard, Piercing

WINGI - 3lvl i small wings

PRALKA - +10 do +15

WALUTA - ZEN, KAMIENIE, CREDITY

MAX GRACZY - 500

SERVER ONLINE - 24/7

SUPPORT ONLINE - 16/7

MAX RR - 9999

FORMUŁA RR - ilość rr * 300 pkt (reset cofa do 1 lvla)

RESET COST - 1kk * ilość rr

GRAND RESET - 100rr (ale przy tym exp będzie do zmiany, poddamy decyzji community)

MAX STATS - 32k, 64k jak zechcecie

INFORMACJE:

Discord: https://discord.gg/44BXCguV8U

Strona internetowa: http://www.mu-polska.pl/

Facebook: https://www.facebook.com/MuOnline-Polska-104411568239941

EVENTS - Red Dragon Invasion, Skeleton King Invasion, Golden Invasion, White Wizard Invasion, Santa Event, BloodCastle, ChaosCastle, DevilSquare, CryWolf, GamblingLottery, LorenDeep, Raklion, RingAttackEvent, MassAttack, LastManStanding, Kanturu, Imperial Guardian, DoppelGanger, IllusionTemle

STRONA WWW

RANKINGI - TOP PLAYERS , TOP GUILDS, TOP GENS, TOP CLASS, TOP PK, TOP ONLINE, TOP BC, TOP DS, TOP CC, TOP DUELS, TOP VOTE

GALERIA - Screens Wallpapers

NEWS - Połączone z FB

TICKET SYSTEM - Mozliwość zgłaszania błędów przez tickety na www lub DC

WEB SHOP - Masa itemów do kupienia za kredyty

WAREHOUSE - Schowek na stronie www

ACCOUNT LOGS - przeglądacie historie swoich zakupów

MARKET - WebShop graczy, możecie wystawiać swoje itemy za kredyty

USER PANET - Reset, VIP, Grand Reset, Addstats, ResetStats, HideInfo, Exchange Wcoins, WarpChar, PK Clear, ClearInventory, ZenWallet, Clear SkillTree, TradeOnlineTime, ChangeName, Change, Class

Pełny panel zarządzania kontem i postaciami na stronie www!

Aby odbierać nagrody nie potrzeba admina

Aby robić rr nie potrzeba admina

Aby odbierać nagrody po GR nie potrzeba admina

Aby coś kupić nie potrzeba admina

KIERUNEK SERWERA I ZMIANY NA NIM - ZALEŻĄ TYLKO I WYŁĄCZNIE OD WAS - PIERWSZY SERWER, KTÓRY KIERUJE SIĘ OPINIĄ GRACZY

!! SERDECZNIE ZAPRASZAMY NOWYCH GRACZY !!

Opublikowano

Support od ręki, przy starcie serwera zapraszam na głosowy 🙂

Prowadzę już jeden serwer z GTA gdzie community sięga 13k ludzi 🙂

Opublikowano

W naszych czasach serwer z super low expem jak ten tutaj tzn x5 musi być atrakcyjny dla graczy.  Po kilku godzinach grania mogę napisać o kilku moich spostrzeżeniach i radach dla admina serwera:

- Helper jest od levelu 80 a powinien być max od levelu 20. Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie siedział i ręcznie wbijał 80 levelu co normalnie zajmuje ok 3h,

- Cena za włączenie i używanie Helpera zwala z nóg. Kiedy wreszcie wbiłem 80 lvl jakież było moje zdumienie gdy okazało się że nadal nie mogę uruchomić helpera bo nie mam wystarczającej gotówki na to na mojej postaci. Koszt uruchomienia helpera to 1.7m zen przy czym ja na 80 lvl miałem całe 490k. Co jakieś 5 minut używania helper potem zjada po ok 2 milionów. Wierzcie mi, że podnosiłem każdy ring, każdą kość czy klucz i prawie każdy item, który mi wypadł żeby potem sprzedać u npc'a a nie stać mnie nadal na jego używanie.

- Potiony na low level są w sklepie spakowane max po 3 sztuki a tylko te najlepsze, na które oczywiście mnie nie było stac są po 256szt w cenie ok 750k za stack. Co dziesięć minut musiałem latać do sklepu robić repot zapełniając całe inventory potionami.

- Brak spotów z mobkami na mapach. Wprawdzie doszedłem tylko do Lost Towers ale jedyny spot jaki znalazłem podczas gry to spot w Devias z boku od miasta z Yeti. Na tak małym expie brak spotów i miejsc do grania jest niewybaczalny. Bez tego ten serwer nigdy nie przyciągnie graczy. Już nie mówię o tym, że przyzwyczaiłem się do zaznaczonych spotów z mobkami na minimapce czego oczywiście tutaj brak. Zastanawiam się czy to dlatego, że nie są zaznaczone czy też po prostu przez brak jakichkolwiek spotów.

- Brak jakichkolwiek wypadajek. Przez całą moją grę nie wypadła mi żadna wypadajka typu stair, firecracker czy box. No może poza kilkoma sealed boxami które bez klucza są w ogóle nieprzydatne. Z kamieni wypadł mi 2 x jol co jest dziwne bo na mapkach low levelowych typu Devias nie powinien wypadać. Zawsze jol wypadał dopiero w Tarkan. Żadnego chaoska ani innego kamola nie doświadczyłem. Co ciekawe pomimo, że cena za jol'a u npc wyraźnie pisze 15 mil zen po sprzedaniu dostaje się tylko 5 milionów.

- Drop z Box of Kundun nie jest ustawiony. Zabiłem tylko jednego golden mobka w Lost Tower. Wypadł mi Box of kundun lvl 2.  Normalnie powinien z niego wylecieć jakis excellent a mnie wypadła armorka zwykła Black Dragon +11  bez lucka.

To tyle moich przemyśleń teraz na temat serwera. Dopóki admin nie naprawi ceny za helper raczej poczekam z dalszym graniem. Serwer ma potencję ale kilka rzeczy trzeba szybko zmienić jeśli się myśli o tym, żeby trochę ludzi na nim zaczęło grać. Szkoda też, że nowe postacie nie dostają wypadajek na zachętę na lvl 40 i 80. Takie rzeczy zawsze zachęcają do grania np na 80lvl mogłyby wylatywać mini wingi, niby niewiele dają a cieszą.

PS  (napisane dzień później)

Jednak to jest typowy serwer postawiony dla kumpli admina a nie do grania publicznego. Co prawda admin zmienił cenę za helper ale na serwerze raptem gra 7 osób. Od levelu 100 dostępna jest Arena z kilkoma spotami. Oczywiście jest tylko jeden spot dla niskich leveli i jest on oblegany przez jedyne słuszne party czyli party admina z kumplami. Teraz rozumiem, dlaczego na mapkach nie ma w ogóle żadnych spotów a nieliczne mobki latają samopas. Po co robić spoty na mapkach skoro cała gra koncentruje się na Arenie..  Dla mnie to całkowicie dyskredytuje ten serwer.  Do tego na spocie z yeti  (jedynym w całej grze na mapkach) w Devias spotkałem dw na levelu 50 śmigającego evil spirytem, którego nie ma w sklepie. Ciekawe, ja mając level 100 i 3h tyrając w Lost Tower nie znalazłem tego scrolla a jakiś świeżak wali sobie yeti nim.. Skąd on go wziął?!.. Wspomnę jeszcze, że kumpel admina napisał mi, że na dobry początek dostał wspomaganie w postaci kasy czy kamoli.

Opublikowano

Dzięki za uwagi

Wczorajszy changelog:

* naprawiono warp stadium - tyle ile napisane tyle trzeba

* zmieniono cene MuHelpera - Było 20k*lvl, teraz 1k*lvl

* zmieniono lvl od którego można używać Mu Helpera - z 80 na 50lvl (mimo wszystko na popupie jest napisane 80, to na luncherze chyba siedzi)

* dodano potionki do Ani, po 255 od tych najslabszych po najlepsze

* poprawa komunikatów o zabiciu Goldenów

* Zmieniono Guardianów, od teraz będą mówili do Was po polsku i reklamowali serwer

* Zmieniono welcome message

* poprawiono newsy

* naprawiono exp party

* naprawiono succes ratio w pralce na chaos itemy

* usunięto z db multikonta chłopa co zrobił ich 50

* pierwsze przymiarki do customizacji lunchera

* naprawiono bota do auto rebbot'a serwera

* poprawiono niedzialające komunikaty o restarcie

Z expem problem był taki, ze ludzie się zniechęcali jak był za duży teraz jest za mały, nie ma złotego środka aby znaleźć idealne rozwiązanie.

Spotów jest sporo, lorka, devias, noria, lt1, lt7, wszystkie klatki na arenie

Dropy firecracerów będą robione dziś, a drop z kundunów jest globalowy z S6

Staram się reagować na zgłoszenia graczy, ale ciężko jest podejmować decyzje gdy zgłasza 3 osoby.

Serwer testowo chodził miesiąc - słuchając się graczy doprowadziłem do tego ze resa robiło się w 15 min, bo zwiększaliśmy spoty, zwiększaliśmy dropy i w sumie samemu odechciało mi się grać. Gdzie po starcie przez 7 dni postać expiła 24/7

Jestem początkujący w konfigurowaniu serwera MU, ale szybko nadrabiam.

Dzięki za Twoje spostrzeżenia oraz uwagi

Pamiętasz tego SM z Evil spirytem? Uprawnienia mam tylko ja, nikomu nie dałem, w logach nie widzę aby go kupił. A ja osobiście nie rozdałem nic. Nawet sam jako GM latam w stroju ze sklepu.

A przy 7 osobach na serwerze ciężko nie mieć kumpli. Oglądali mojego live i potem siedzieli w party ze mną bo samem ciężko na tym expie.

Chciałbym aby serwer był dla wszystkich, dlatego dziękuje za uwagi i będę starał się nanosić poprawki

Opublikowano

Na Twoim miejscu to otwarcie na razie traktowałbym jako beta testy.  Trochę podniósłbym exp np do x30. Zrobiłbym spoty na mapkach. Zlikwidował całkiem Arenę. Zedytował drop z box of kundun tak żeby leciały tylko excellenty. Pobawiłbym się też dropem z innych wypadajek. Zrób serwer taki, żeby był fajny dla graczy, atrakcyjny. Jeśli ktoś szuka low exp serwera to idzie na globca bo tam jest pewny stałości gry a nie zaczyna na privie grać. Poza tym przed otwarciem zrobiłbym poważną kampanie reklamową razem z reklamą na portalach zagranicznych skoro stronka serwera jest po angielsku.

Z rozmowy w grze odniosłem wrażenie, że jesteś sympatycznym  gościem, nie bierz więc słów krytyki ode mnie personalnie. Życzę Ci jak najlepiej bo nie ma za wielu polskich serwerów.

Nick dw Fawkes lvl 88 - może to kogoś alt..

Opublikowano

Aaa to poznaje nick

Powiem tak, no prowadze juz jedno community co liczy 13k graczy. Gdzie sam serwer i jego utrzymanie kosztuje nas prawie 2 tysiące złotych.

Chcę aby rzeczy tu były dla graczy i właśnie dzięki takim opiniom jak Twoja mogę coś zmieniać i poprawiać.

Przy sobie mam tylko kilku znajomych, którzy mogą mi coś poradzić wiec 4/5 osób idealnego serwera nie zrobi 🙂

Jak znajdziesz chwile to zapraszam na dc: https://discord.gg/44BXCguV8U (bo tamto mi chłop wydupczył) i możesz mi trochę poopowiadać bo ja mam przepaść kilkuletnią w temacie MuOnline, a jest super odpoczynkiem od streamów i roleplayu

A na arene sie nastawilem zeby ludzie się integrowali w jednym miejscu, a nie szukali nie wiadomo gdzie

New changelog:
* dodanie spotu lorencia

* dodanie spotu noria

* dodanie spotu lt1

* dodanie spotu lt7

* dodanie spotu d1

* dodanie spotu d2

* dodanie spotu d3

* usuniecie spotów arena

* dodanie spotu atlans

* dodanie spotu tarkan

* dodanie spotu icarus

* dodanie spotu land of trials

* dodanie spotu Aida

* dodanie spotu Crywolf

* dodanie spotu Kantru Ruins

* dodanie spotu Kantru Relic

* dodanie spotu Karutan

* dodanie spotu karutan 2

* dodanie spotu Elbeland

* dodano arenę w lorencii
* dodano Heart Of Love drop

* dodano Fire Cracker drop

* dodano Silver Medal drop

* dodano Gold Medal drop

* dodano Box Of Heaven drop

* dodano Light Purple Candy Box drop

* dodano Cherry Blossom drop

*  Zwiększony exp do x30

Opublikowano

Zmiany na lepsze jak widzę. Sam też już nie gram w Mu za wiele bo jestem raczej wieloletnim graczem Warcrafta w wersji classic i normalnej. W Mu tradycyjnie z kumplami gramy chwilę w zimie ale to już nie to co kiedyś.. Poza tym 23 stycznia rusza polski priv server nowy z wow Whitemane-Mograine (Wrath of the Lich King) i będę chciał obczaić czy warto tam grać.

Opublikowano

Tez zajrzałem wczoraj na ten serwer.Moja rada,to trochę google i wiedzy o mu.Nie ma nic w npc dla RF,a ta postać potrzebuje rękawic ze skillem żeby expić,używając broni podstawowych bez skilla raczej ciężko expić,więc doświadczenie ludzi z administracji raczej nie za duże.Drop zen itp. zniechęca do gry.Nawet tworząc trudny serwer trzeba robić to z głową,chyba że jest to typowy donat vs ekipa admina.Pozdro

Opublikowano

@iiyamaxl -> no cały czas coś jest poprawiane

@Alnar - Dla RF masz gościa prawa strona lorki. Jego itemki pokrywają się z tymi dla DL/DK rękawice początkową +3+4+L u gościa z bronią. No i ekipa admina jedynie czas poświęca, żaden itemek do gracza za free nie pójdzie. Nie chcę mieć przypiętej łatki, że gildia Admina ma FO, inni nie, dlatego rozdzielamy się i część znajomych będzie miała jedną guild, część drugą, bo nie wiadomo czy wogóle będzie z kim walczyć 🙂 - dzięki za uwagi

Aktualizacja:

* dodanie loga "Mu Polska" do ekranu logowania na serwerze

* dodanie do wszystkich sklepów z potionkami potionków 255

* dodano w lorce rękawice ze skillem dla Rage Fightera

• Eftero zmienił(a) tytuł na [S6.3][x30] MuPolska
Opublikowano

Serwer się zaczyna rozkręcać.  Gra się przyjemnie, nowe spoty z mobkami się pojawiły na różnych mapkach. Generalnie zachęcam do grania tu.  Exp został podniesiony do x30 i łatwo dogonić topkę nawet teraz zaczynając.  Akurat serwerek dobry na te zimowe dni..

Opublikowano

Mimo wszystko spotów nadal brakuje. Zazwyczaj na każdym rodzaju mobka są 2-3 spoty na serwerach i wtedy nie ma kłótni, nikt się nie denerwuje i każdy jest zadowolony.  A jak na razie slyszę cały czas płacz o spoty bardziej niż o kasę. Szczególnie brakuje spotów w Ikarus, Aida, Kanturu 1, 2.

Opublikowano

Ludzie nawet ich nie szukają 🙂

* 3 spoty w atlans

* 3 spoty w dungeon3

* 2 spoty w dungeon2

* 1 spot w dungeon1

* 2 spoty w devias

* 2 spot w lt1

* 1 spot w lt2

* 1 spot w lt3

* 1 spot w lt4

* 1 spot w lt5

* 1 spot w lt6

* 2 spoty w lt7

To tak z tych low lvl bez resa. Na kazdej mapie jest od 1-3 spotów. Tylko kazdy leci w oklepaną miejscówkę i krzyczy że spota nie ma 🙂

No i to nie wystarcza na 20 graczy? 😛

Ja to pochodze z czasów gdzie na x-word trzeba było rezerwować spoty zajęte przez X godzin 🙂 albo prosić o podexp/party

Opublikowano

Drop z medali i serc jest świetny! Polecam sprawdzić każdemu 😛

Gra się przyjemnie, żadnego laga czy dc.

Nostalgiczny serwer, polecam.

22104_15_03_10_4_57_02_4.png

Opublikowano

Dziękuje za pozytywne opinie. Serwer dla Was nie dla Administracji! Juz prawie 100 graczy zarejestrowanych, rekord 35 online.

Dziękuje ❤️

Opublikowano

Nie byłbym sobą jakbym do tej radosnej atmosfery od siebie łyżkę dzięgciu nie dodał. 

System grania w party zepsuty. O ile we dwóch exp wzrasta w stosunku do grania pojedynczo, to już we 3 osoby w party exp drastycznie spada, nie mówiąc już o 4 osobowym party. Dam przykład z Icarus. Na firankach exp we 2 osoby to ok 65k, we 3 to już 46k a we 4 tylko 41k.

Skille dla Rage Fightera nie wszystkie działają. O ile skill z broni podstawowej (tej dodanej w shopie) działa to inny z broni na wyższym levelu  w ogóle nie działa. (nie wyświetla się nawet na pasku skille, że taki jest po założeniu nowych rękawic.

Trochę przykre, że zdecydowałeś się ukryć statystyki i miejsce grania swoich dwóch postaci, które są w topce na miejscu 1 i 2 .  Jeżeli admin robi coś takiego to sprawia wrażenie, że po prostu musi mieć coś do ukrycia. Lepiej jak wszystko jest transparentne i widoczne dla normalnych graczy. Poza tym dodanie vipa na serwer od razu po otwarciu to wielki błąd. Większość serwerów dodaje go ale dopiero po tygodniu, dwóch. Zwykłych graczy taki vip, szczególnie jak posiada go tylko admin i jego kumple bardzo zniechęca do grania bo jest po prostu nie fair.

Opublikowano

Ad.1

Party exp działa zgodnie z założeniem globalowym

Exp przy 2 osobach rozkłada się na pół i na podstawie tego rozłozenia liczony jest exp boost. Ma tez znaczenie lvl danych postaci oraz klasa

Normalne party
Party2ExpBonus: Party Bonus in [%] for party with 2 players. - 160%
Party3ExpBonus: Party Bonus in [%] for party with 3 players. - 180%
Party4ExpBonus: Party Bonus in [%] for party with 4 players. - 200%
Party5ExpBonus: Party Bonus in [%] for party with 5 players. - 220%

Set Party (rozne klasy)
Party3ExpBonus: Party Bonus in [%] for party with 3 players. - 230%
Party4ExpBonus: Party Bonus in [%] for party with 4 players. - 270%
Party5ExpBonus: Party Bonus in [%] for party with 5 players. - 300%

W naszym party exp mamy wyzszy niz solo (te najwyzsze levele)

Ad.2 Rage Fighter sprawdze, bo nikt wczesniej nie zglosił na DC (polecam dołaczyc na DC tam zglaszaja bledy ktore na biezaco poprawiam)

Ad.3 Szukamy spotow, a nie lecimy tam gdzie admin siedzi - bo tak najlatwiej 🙂. Ja wiem gdzie są spoty, fajnie czyta sie - nie ma spotu w lt5 (gdzie ja sobie na nim expie bo mniej tloku niz w lt7). Chce aby gracze wkladali choc te minimum.

Ad.4 Nowy changelog, wchodzi dzis:

* dodanie 3 spotow Icarus (dracan, alpha crust, megacrust)

* dodanie 5 spotow Aida (Forest Orc, Deatch Tree, Blue Golem, Bloody Orc, Bloody Death Rider)

* dodanie spotow Kanturu Ruins (Berserer, Splinter Wolf, Satyros, Iron rider)

* GuardSpeakChance zwiekszone z 30% na 50%

* Wprowadzenie informacji o tym, ze ktos dolaczyl na serwer

* Jewel of Life upgrading zwiekszone z 50% na 60%

* Poprawa auto recconect system - zwiekszenie czasu na 2 min (jesli serwer padnie i bot postawi go automatycznie to nie musicie wychodzic z gry, samo Was polaczy)

* poprawa anty cheata

* wprowadzenie komendy na reset ingame (jeszcze nie testowalem, lepiej nie probowac hihi)

* zwiekszono max ilosc osob w guild z 30 na 80

* scrollem oddalacie mapke :slight_smile:

* dodano do sklepow potki many i hp +3 (w weekend zrobie porzadek w sklepach)

* zmmiana GR na 35rr * poprawa zbugowanych itemow w webshop (oddany itemek graczowi ktoremu sie zbugowal)

* poprawka VIP, wyczyszenie konta, ktore po testach mialo VIP i je przeoczylem

* usuniecie konta i cheatera, ktory skolonowal 2 itemki (sory ziomek mam logi na serial number i nasza baza ich nie wygenerowala)

Opublikowano

Nie ma znaczenia jakie są globalowe ustawienia w party. Piszę Ci jak jest. A jest tak, że nikt nie chce grać w party bo nie warto ponieważ exp drastycznie spada. Widzę, że we 2 osoby mam w party exp 65k a we 4  już tylko 41 (levele zbliżone i różne klasy postaci). Uważasz, że tak powinno być?  Ja wiem, że nie.

Nie ma się co dziwić, że gracze chcą wiedzieć gdzie grasz skoro lokacje spotów to największa tajemnica a widzą, że robisz 3 res a większość nie ma nawet jednego.. Te spoty to z tego co widzę nie są spotami słupkowymi, więc wcale łatwo ich nie jest znaleść bo mobki się rozłażą..  Ukrywanie statystyk postaci uważam za grę not fair i tyle. 

Opublikowano

No robię resy szybciej bo expie w 5 osób, a nie solo czy we 2. Zresztą Ci co mieli okazje dostać podexp to wiedzą gdzie expie.

Dodatkowo nie da się zrobić chowanego bez ukrycia lokalizacji, oraz jakbyś był na DC to byś widział, że party się opłaca bo właśnie tam ludzie dogadują się do tego żeby w set party expić. A opcja HIDE ukrywa Ci jedynie EQ i lokalizacje - nie statystyki

🙂

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...