Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC pod symulator samochodu

Khise

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? Do 3000zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Myślę, że w granicach 2 miesięcy

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? I5 2400, GT 730 4GB, 8GB RAM, reszta bebechów to Dell optiplex 990, monitor to już nieco wiekowy hyundai X91W

Do czego ma służyć komputer? Głównie jako symulator samochodu ale chciałbym, żeby w przyzwoitym stopniu ogarniał popularniejsze tytuły: głównie sieciowe

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Jeśli będzie istniała taka możliwość to tak

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Bardziej szczegółowe wymagania zawarłem w opisie poniżej

Czy części mogą być używane? Tak

Teraz troszkę słów wyjaśnienia: 

Witam wszystkich forumowiczów!

Przymierzam się do budowy "symulatora samochodu". Mam już wybraną kierownicę, shifter i pedały - oczywiście G920. Problem leży w sprzęcie, który miałby ogarniać mi tytuły tj. Forza Horizon 4, Forza Motorsport 7, Dirt Rally 2.0, Asseto Corsa itd. Nie wymagam, żeby to śmigało na ultra i do tego w full hd. Chce żeby ww. tytuły chodziły płynnie i wyglądały w miarę przyzwoicie. Na początku myślałem o Xboxie One X ale jak zobaczyłem jak bardzo jest tam okrojona Asseto Corsa to zacząłem się poważnie zastanawiać. Wszystko zależy jednak od budżetu. Na chacie posiadam pcta w konfiguracji I5 2400, GT 730, 8GB RAM. Jest to poleasingowy Dell optiplex 990 w obudowie SFF; super by było jakby dało się coś sensownego z tego ziemniaka zrobić, ale jeśli nie będzie to możliwe to pójdę w nowy sprzęt. Dodam tylko, że posiadam również już nieco wiekowego pcta składanego na gigabyte, niestety na ten moment nie jestem w stanie powiedzieć co jest w środku. Jednak daje on możliwość przerzucenia Della do większego pudełka. Przechodząc do meritum: szukam pcta który ogarnął by powyższe tytuły w przyzwoitym stopniu plus do tego sieciówki w stylu: CS:GO, Rocket League i GTA V. Ile by mnie kosztował taki set up nowy/używany ? Z góry dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich czytających

Opublikowano

Napisz tydzień przed zakupem, aktualnie dostępności i ceny są wysokie.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...