Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wypromować serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie - jak według was najlepiej zareklamować swój serwer minecraft? Listy serwerów, youtuberzy?

Chciałbym wybić swój serwer, bo włożyłem w niego bardzo dużo pracy

xyz - reklamowanie serwerów dozwolone tylko w odpowiednim dziale - @sk8erace1.

Opublikowano

Dodaj na listy serwerów mclist.pl , mclista.pl

Stwórz trailer serwera, gdzie za np. posiadanie 100 subskrybcji lub 200 no nwm jak tam wolisz dajesz graczom rangę youtuber/mini youtuber za wstawienie traileru na swój kanał

Stworzenie prezentacji serwera na forach minecraft/gier

Zachęcanie graczy do grania na serwerze poprzez częste eventy, ogarniętą administracje, bez pay2win itp..

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Na początek dodałbym serwer na listy serwerów mc, odczekałbym kilka dni i zobaczył, czy to coś dało. Jeśli nic nie dało poszukałbym streamera/youtubera. Dobrym pomysłem byłoby też opublikowanie prezentacji serwera (która jakoś wygląda) na różnych forach, nie będę podawał innych, bo nie chcę wyrwać warna.

8aVvxa2.png

Opublikowano

Prowadzę serwer bez monetyzacji na własnej maszynie przez co nie posiadam budżetu na reklamę. Jak z Waszego doświadczenia osoby z yt są chętne na tego typu współprace? Nie mówię tu o zasięgach w tysiącach.

Opublikowano

Przeważnie jak zaproponujesz komuś nagranie reklamy/wstawienie trailera na swój kanał YouTuberowi 100 - 200 subskrybcji zazwyczaj się zgodzi, jeśli na serwerze dostanie rangę YouTuber, która będzie miała jakieś swoje przywileje na serwerze np. /kit yt , i inne różne dodatki itp...

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano

Jest mnóstwo sposobów, wiele razy było to wymieniane... :

-- Reklamy na forach, ładne prezentacje,

-- Znalezienie dobrego YouTubera,

-- Facebook

-- Nagrywanie live z serwera

-- nagrywanie odc

-- wprowadzenie czegoś nowego

-- ogarnięcie discorda

-- itp

MPCForum Baner (4).png

Opublikowano

Obecnie nie da się wybić bez pieniędzy, trzeba zapłacić jakiemuś youtuberowi, który poudaje że sie u was dobrze bawi a jego widownia bedzie grała tak długo jak on. Jak przestanie to większość odejdzie.

"Ludzie nie wiedzą czego chcą, puki im tego nie pokażemy" ~ Steve Jobs [*]

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak wypromować serwer?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...