Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobre parametry a jednak słaby ?

gramcian0106

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, przychodze z takim pytaniem. Otóż posiadam laptopa hp elitebook 8760w z prockiem i7-2620M 2,7GHz , 16 GB ram oraz grafiką nVidia quadro 3000m , jak na parametry takiego laptopa wydaje mi sie , że gry powinny chodzić o wiele lepiej niż dotychczas. Wymieniłem pasty termoprzewodzące na procku i grafie, przy większym stresie na grafie dochodzi do max 63 stopni a na procku max 70. Robiłem defragmentacje dysku oraz sprawdzanie problemów związanych z nim, przeskanowałem też kompa avastem + usunalem wszystkie pliki tymczasowe znajdujące sie pod %temp% , również użyłem programów do czyszczenia komputera ze zbędnych plików i uwalniania pamięci ram podczas grania. Czy według Was niskie fps'y w grach takich jak GTA , League Of Legends oraz cs;go są normalne ? Licze na odzew w tej sprawie 😉

@edit , Niskie fps'y mam na myśli spadki klatek podczas normalnych rozgrywek , które raczej nie wymagają potężnej karty oraz procka podczas grania a laptop powinien podołać takim zadaniom

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...