Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w ogarnięciu serwera Minecraft

reraczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, z góry przepraszam za moje nieogarnięcie w sprawach o które teraz pytam, proszę o pomoc i jasne polecenia 😅

Kilka dni temu razem z przyjaciółmi postanowiliśmy pobrać i zagrać w MC. Kupiliśmy serwer na platformie Craftserve. Zależy nam na prostej rozgrywce, nie ma tam nowych graczy, na serwerze gra stale 10 osób które chce kopać i budować. Pobrałem plugini Essentials, chce aby każdy gracz mógł się teleportować, ustawić /home i wysłać prywatną wiadomość, to wszystko 😀😀. Na stronie Craftserve w zakładce pliki- pluginy mam: EssentialsXMPP,crafserveagent,pluginmetrics,bstats,essentials,essentialsGeoIP,essentualXXMP,essentialxspawn,wssentialsX,essentialxchat. Proszę o pomoc w który z tych plików mam wejść i jakie linijki w configu mam zmienić, aby teleportacje,homy, prywatne wiadomości były dostępne dla wszystkich graczy nie tylko dla admina.  Zależało by mi jeszcze, ewentualnie na sprawdzeniu możliwości sprawdzenia logów przez innych graczu, w celu uniknięcia kradzieży itemów. i zmieny koloru nicków, lecz to już mało istotna rzecz. Bardzo proszę o pomoc, DZIĘKUJE 🙂🙃

Opublikowano

Możesz użyć pluginu LuckyPerms i dodanie rangi Gracz jak i permisji.

essentials.home
essentials.sethome
essentials.tpaccept
essentials.msg
essentials.spawn
essentials.delhome

Jeżeli chcesz logi do sprawdzania kto otwierał skrzyń to tu ci podsyłam

https://www.spigotmc.org/resources/logblock.67333/

Pomogłem Ci w jakiś sposób?

Możesz dać repke🤗

Opublikowano
Dnia 30.11.2020 o 13:15, reraczek napisał:

Proszę o pomoc w który z tych plików mam wejść i jakie linijki w configu mam zmienić, aby teleportacje,homy, prywatne wiadomości były dostępne dla wszystkich graczy nie tylko dla admina.

Pobierasz pluginy LuckPerms i Vault, potem wpisujesz komendy '/lp group default permission set <plugin>.<komenda>', np. '/lp group default permission set essentials.msg'.

Zależało by mi jeszcze, ewentualnie na sprawdzeniu możliwości sprawdzenia logów przez innych graczu, w celu uniknięcia kradzieży itemów.

Możesz do tego skorzystać z pluginu CoreProtect. Odradzam korzystania z pluginu LogBlock, który polecił ci L0kal, ponieważ powoduje ogromne lagi.

i zmieny koloru nicków

Możesz to zrobić w configu Essentialsa lub komendą /nick.

EssentialsXMPP,crafserveagent,pluginmetrics,bstats,essentials,essentialsGeoIP,essentualXXMP,essentialxspawn,wssentialsX,essentialxchat

Zalecam usunąć niepotrzebne pluginy: essentialsxmpp, essentialsgeoip.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Pomoc w ogarnięciu serwera Minecraft

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...