Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana karty graficznej

RyXeL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio wymieniłem RAM w swoim komputerze to teraz czas na grafike, dużego budżetu na  to nie mam bo myślę o czymś do max 500zł używka. Aktualnie mam GTX 750TI tak że kupiłem jako używana i jeszcze komuś na pewno posłuży bo nie ma z nią problemów ale do rzeczy mam ryzena 3 2200g i płyte główną A320M-HDV i to w małej obudowie więc miejsca dużo tam nie mam, aktualna karta ma 2 wentylatory i na oko jest długa na jakies 15cm. Potrzebuje jakiś propozycji i fajnie by było gdyby karta udźwigneła Hell let loose bo aktualny staruszek ciągnie na 40fps ze spadkami do 28 myślałem o gtx 1050TI ale się na tym nie znam, proszę o pomoc

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Opublikowano

Do 550/600zł  na olx da się wyrwać RX 580 lub GTX 1060 6GB, znajdą się też RX 570, ale jest słabszy od dwóch wymienionych. RX'y mogą być po koparkach, trzeba uważać.

Nie wiem jaki zasilacz posiadasz, ale mam nadzieje, że taki co nie straszy jakością i ma odpowiednią moc na linii 12V.

Opublikowano

Zasilacz mam Vero L2 plus bronze od silentium ale z tego co widze to cięzko będzię znaleźć perełke w wersji 6GB na olx, po 400/500 stoi wersja 3GB ale może perła sie trafi, a co myślisz o 1050ti? będzie to duży skok w porównaniu do 750ti? Na olx te karty stoją od 300zł+

• 5 tygodni później...
Opublikowano
Dnia 29.11.2020 o 10:58, Anhin napisał:

Będzie to dosyć spory skok wydajnościowy.

Muszę odkopać temat, niestety rynek kart graficznych jest katastrofą nawet na wtórnym rynku, z tego co google mi powiedział to 1050ti mi się nie opłaca kupić bo wydajność jest dosyć kiepska. Chciałem kupić rx 580/70 ale niestety ceny są ogromne, pokoparkowe rx 580 chodzą po 450zl+ a z PCtów po 600 700+ a reszta nie chce wysyłać kart kurierem. Tak więc pytanie czy wstrzymać się z zakupem i czekać pare miesięcy czy może są jakieś karty podobne wydajnościowo i bardziej dostępne?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...