Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

proszę usunąć

Man!aq

Rekomendowane odpowiedzi

• Man!aq zmienił(a) tytuł na [S6E3+][x300] MuWorld - TESTY
Opublikowano

Exp jest obecnie ustawiony na 9999,zapewne do testów.W mojej ocenie zbyt wysoko.Niepotrzebnie dodane itemki fo do npc.Jeżeli chodzi o błędy,to już na wstępie,dc po kliknięciu na elf buffa,nie wiem czy tylko u mnie ale wielokrotne.Wingi 1 lv udało misie wyprać,ale brak dropu piórek na icku.Na full statach,występuje dość znaczny speed bug,zawieszaja się niektóre skille,dziwny efekt nieznikających moobów po zabiciu na niektórych mapach.Wydaje mi się,że lepiej by się testowało,jakbyście trochę obniżyli exp,zabrali z npc fo,zostawiając boxy.Każdy mógłby sobie cos z boxów wydropić i potestować na normalnych exc itemkach.Small wingi dostępne tylko dla dw? Zróbcie dla wszystkich,albo wcale.Pozdrawiam.P.S.Fajnie by było,jakby czasem ktoś z administracji wskoczył na chwile.

Opublikowano
14 godzin temu, ImNotAngel napisał:

Ten exp 300 to masakra jakas 

Nie rozumiem totalnie opinii.. za duży? Za mały? Ilu ludzi tyle gustów..

13 godzin temu, Alnar napisał:

Exp jest obecnie ustawiony na 9999,zapewne do testów.W mojej ocenie zbyt wysoko.Niepotrzebnie dodane itemki fo do npc.Jeżeli chodzi o błędy,to już na wstępie,dc po kliknięciu na elf buffa,nie wiem czy tylko u mnie ale wielokrotne.Wingi 1 lv udało misie wyprać,ale brak dropu piórek na icku.Na full statach,występuje dość znaczny speed bug,zawieszaja się niektóre skille,dziwny efekt nieznikających moobów po zabiciu na niektórych mapach.Wydaje mi się,że lepiej by się testowało,jakbyście trochę obniżyli exp,zabrali z npc fo,zostawiając boxy.Każdy mógłby sobie cos z boxów wydropić i potestować na normalnych exc itemkach.Small wingi dostępne tylko dla dw? Zróbcie dla wszystkich,albo wcale.Pozdrawiam.P.S.Fajnie by było,jakby czasem ktoś z administracji wskoczył na chwile.

Dzięki za wypowiedź.  Ja działam późnym wieczorami I nad ranem więc odniosę się do tego za jakiś czas, jak wszystko sprawdzę bo kilka rzeczy wyszczgolniles. Dzięki wielkie !

Edit:

- Exp jest ustawiony pod testy i sprawdzenie m.in PVP. Itemy FO / socket rownież dodne w celu przetestowania PVP. W ten sposób testuje się PvP - tj. zakłada itemy a full, żeby sprawdzić różnice pomiędzy klasami. 

- Dodane zostały BOKi do sklepu, jednakże w/w itemy zostawiłem - kto chce może ich używać i testować na swój sposób

- Z DC po kliknięciu na elf buffa się nie spotkałem, ani kilka osób które już testowały, więc ciężko mi  cokolwiek powiedzieć - musi to być jakiś błąd klienta, bo jeżeli byłby serwera to wyrzucaałoby każdego

- Drop piórek był rzadki. Zrobiłem x3 tego co było. Dropi na całym IC

- Co do skilli sprawdzimy to - PvP jest dedykowane - ustawione za $ przez osobę zzewnątrz więc może coś jest namieszane z niektórymi skillami.

- Co do nie znikających mobów to również to zauważyłem - do naprawy.

Sugeruję pisać na naszym forum serwerowym lub na discord dać znać, że coś się pojawiło bo tam jestem najczęściej

Edit2: Nieznikające moby naprawione - już powinny działać prawidłowo na wszystkich mapach - również tych dodatkowych

Opublikowano

witam,

sprawdziłem buff elfa, na każdym wyjściu w lore/noria/devias i dodaje albo odnawia bez problemu.

ściągnąłeś najnowszego klienta ze strony?

Opublikowano

dodany został oryginalny serwer z docelowym expem 300x. Jest to serwer, na którym będą wprowadzone docelowe ustawienia bez żadnych udogodnień. Można grać/testować tymi samymi postaciami na obu serwerach. Również na obu serwerach są równolegle wprowadzane zmiany ustawień pobocznych.

image.png

Opublikowano

Dnia 24.11.2020 o 14:03, ImNotAngel napisał:

Ten exp 300 to masakra jakas 

Ma ktos jakis link do slownika 'slangu'  MPCFORUM ktory jest nadzwyczaj wyjadkowy i jedyny taki na swiecie bo nie moge zrozumiec tonu wypowiedzi w wiekszosci tematow, jako osoba postronna nie potrafie czytac w myslach co mial 'kierownik' na mysli w 90% topicow.

Czy administratorzy forum mysleli moze o tym aby banowac osoby ktore pisza bez skladni i ktorych nieda sie wogole zrozumiec?

Czytajac wiekszosc tematow o 'mu online' mam wraznie, ze zatrzymalem sie w czasach 0.97d czyli w latach 2000 biorac pod uwage skladnie zdan i poziom wypowiedzi.

A pytam tylko dla tego, ze jako 'wlasciciel'  / 'administrator' / 'osoba zarzadzajaca' innym serwerem lubie czytac opinie i wypowiedzi w tematach innych serwerow ale niestety za chooia nie rozumiem co autor  mial na mysli. <bezradny>

asdasd.jpg

Opublikowano
18 godzin temu, *BlackHawk* napisał:

kiedy to ma wystartowac 

Chcielibyśmy na święta, ale czY się uda zobaczymy w ciągu kilku najbliższych dni.

13 godzin temu, Mechowaty napisał:

Strona nie działa czy tylko ja mam taki problem?

Był jakiś chwilowy problem. Dziś się zainteresuje co było powodem off strony

4 godziny temu, ZapraszamDoStolu napisał:

Ma ktos jakis link do slownika 'slangu'  MPCFORUM ktory jest nadzwyczaj wyjadkowy i jedyny taki na swiecie bo nie moge zrozumiec tonu wypowiedzi w wiekszosci tematow, jako osoba postronna nie potrafie czytac w myslach co mial 'kierownik' na mysli w 90% topicow.

Czy administratorzy forum mysleli moze o tym aby banowac osoby ktore pisza bez skladni i ktorych nieda sie wogole zrozumiec?

Czytajac wiekszosc tematow o 'mu online' mam wraznie, ze zatrzymalem sie w czasach 0.97d czyli w latach 2000 biorac pod uwage skladnie zdan i poziom wypowiedzi.

A pytam tylko dla tego, ze jako 'wlasciciel'  / 'administrator' / 'osoba zarzadzajaca' innym serwerem lubie czytac opinie i wypowiedzi w tematach innych serwerow ale niestety za chooia nie rozumiem co autor  mial na mysli. <bezradny>

Masz rację..  często ręce opadają na tego typu wypowiedzi .. ja jakbym grał to czytając w opisie exp, który mnie totalnie nie interesuje omijalbym tego typu serwery, ale cóż.. różnie bywa, jak widać 🙂

Opublikowano
25 minut temu, Talmud napisał:

mi nie dziala update w launcherze ktos wie jak to zrobic?

Dodaj do wyjatków zapory, firewall/antywirus off przed pobraniem klienta - od tego bym zaczął

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

sprawdziłem serwer i wszystko wydaje się mega płynne, jedyne z czym miałem problem to dźwięk, ale nie wiem czy to problem z moimi ustawieniami. Życzę powodzenia

Opublikowano
3 godziny temu, malina69 napisał:

sprawdziłem serwer i wszystko wydaje się mega płynne, jedyne z czym miałem problem to dźwięk, ale nie wiem czy to problem z moimi ustawieniami. Życzę powodzenia

Dzięki! Do startu jeszcze trochę.. Ale już niedługo:)

Opublikowano

Witam, widze że dużo nowych customowych rzeczy jest dodanych. Fajnie bo spore urozmaicenie wprowadzi to do gry. Wbiję i posprawdzam jak drop wygląda z tych boxów. Póki co ciekawie sie zapowiada. Pozdrawiam

Opublikowano

Może i ciekawie się zapowiada ale ile można testować

Jeżeli to nie ruszy przed świętami to będzie conajmniej dziwne

Opublikowano
16 godzin temu, Elif napisał:

Może i ciekawie się zapowiada ale ile można testować

Jeżeli to nie ruszy przed świętami to będzie conajmniej dziwne

Napewno nie ruszy przed świętami.. poprostu mamy świadomość tego co jest do zrobienia.. na codzień pracujemy i prowadzimy normalny tryb życia więc serwerem zajmujemy się głównie wieczorami/nad ranem.. wolimy przesunąć start aniżeli wypuścić byle jaki serwer

Opublikowano
Dnia 18.12.2020 o 10:51, obcy31lbn napisał:

Szkoda, że tak wysoki exp.

Jak serwer wypali to planujemy kolejny o niższym expie 

Opublikowano
18 minut temu, santosBK napisał:

witam all gra tu ktos ? bo na www jest 0 online

i kiedy start?

Cześć. Póki co ustawiamy dalej dlatego rzadko kiedy ktoś wchodzi. Co do startu to być może w ferie zimowe uda nam się wystartować 

• Man!aq zmienił(a) tytuł na proszę usunąć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...