Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy PC

DESP001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?- do 1600

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?-  już 

Do czego ma służyć komputer?- do gier 

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)- nie chybą ze  ktoś zna tani monitor 144 hz to tak 😉 

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?- Nie 

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?- kiedys moze

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?- poprostu by gry w miare chodzily przyjemnie 

Czy części mogą być używane?- tak oczywiscie 😉 

dodam ,ze mam jakieś czesci z obecnego sprzetu ale czy sie przyda nie wiem ale napisze - MSI H110M PRO-D, H110, DDR4, SATA3, USB 3.1,  8 GB ram patriot viper ,SSD sata 3 250 gb .zasilacz - silentriumpc vero l1 500

Ewentualnie jeśli gdzieś można dołożyć 100,200 a będzie znacznie lepsze to możemy zwiększyć budżet

Opublikowano
2 godziny temu, Anhin napisał:

Zostawiasz sobie Vero L1 oraz SSD. RAM nie wiem, choć pewnie to 2133MHz, więc sie nie nadaje.

Koszyk za 1900 zł: https://www.x-kom.pl/lista/upwhkzafp

• Intel Core i3-10100F
  • MSI B460M-A PRO
  • Patriot Viper 4 (2x4GB) 3000MHz CL16
  • Gigabyte GTX 1650 SUPER Windforce OC 2X
  • Krux Prism

Monitor: Acer KG241QS lub HP 25Mx

A mam do dyspozycji kopno juz gotowej skrzynki procesor i5 6400 2.7hgz w trybie turbo boost 3.3ghz
karta graficzna gtx 1060 6gb
8gb ram ddr4 2400mhz w jednej kości
płytę główną h110
dysk 500gb hdd
zasilacz silentium pc vero l2 500w
obudowę genesis titan 750

było by to okej? czy to złozone przez Ciebie jest lepsze ? 

Opublikowano

i3-10100F to 4/8, jest wydajniejszy niż i5-6400. GTX 1650 SUPER jest troszkę wydajniejsze niż 1060. Moja propozycja jest wydajniejsza i pewniejsza na przyszłość.

Opublikowano

Owszem można jeden moduł, ale warto w najbliższej przyszłości dokupić drugi, żeby nie ograniczać wydajności z powodu Single Channel.

Opublikowano
Przed chwilą, Anhin napisał:

Owszem można jeden moduł, ale warto w najbliższej przyszłości dokupić drugi, żeby nie ograniczać wydajności z powodu Single Channel.

a co do tej Karty czy za nie duzo większy koszt mozna dac tam 1060 6GB ? podobno duzo lepsza od tej ? i jeśli juz moge prosic bo ten dysk ktory mam jest maly to do tego zestawu jakiś SSD 500 mozecie polecic?

Opublikowano

Jeśli dobrze rozumiem, to pytasz, czy nie lepiej za większe pieniądze zamienić 1650S na 1060 6GB? Jeśli dobrze to zrozumiałem, to odpowiedź jest taka - 1650S jest nieznacznie wydajniejsza niż 1060 6GB, jeśli chcesz przepłacać za starą 1060 to już twój wybór i twoje pieniądze. Jedyny minus 1650S to 4GB VRAM, ale jest to zdecydowanie nowsze GPU.

Dobre i sprawdzone dyski SSD:

Opublikowano
5 minut temu, Anhin napisał:

Jeśli dobrze rozumiem, to pytasz, czy nie lepiej za większe pieniądze zamienić 1650S na 1060 6GB? Jeśli dobrze to zrozumiałem, to odpowiedź jest taka - 1650S jest nieznacznie wydajniejsza niż 1060 6GB, jeśli chcesz przepłacać za starą 1060 to już twój wybór i twoje pieniądze. Jedyny minus 1650S to 4GB VRAM, ale jest to zdecydowanie nowsze GPU.

Dobre i sprawdzone dyski SSD:

ok dziekuje to zostaje przy tej a dużo da kupienie tego ramu https://www.x-kom.pl/p/340079-pamiec-ram-ddr4-gskill-16gb-2x8gb-3000mhz-cl16-aegis.html zamiast tych 8 GB ?

i jeszcze przeprasdzam ze cie tka wypytuje ale chce najlepiej to zagospodarowac mam jeszcze szanse cos takiego kupic za 2100zl

jest sens ?

Procesor Intel core i7 4790 (3.6/4.0GHz) 4 rdzenie 8 wątków
Chłodzenie procesora rgb - nowe
Płyta główna MSI z97
Pamięć ram 16gb ddr3 1600MHz Kingston hyperX
Obudowa krux leda - nowa
Panel przedni i boczny ze szkła hartowanego i 4 wentylatory RGB
Hdd 500GB
Windows 10 64bit z kluczem przypisanym do płyty głównej
Karta graficzna nvidia GeForce GTX 970 4gb gddr5 MSI
Zasilacz 500watt Pentagram silent force 

Opublikowano

Da więcej RAM'u - przydatne jak chcesz mieć spokój przy ewentualnej modernizacji komputera o lepsze CPU i GPU. Równie dobrze możesz kupić RAM w jednym module, tak jak zaproponował Gajwer, a w niedalekiej przyszłości dokupić drugi moduł, wtedy osiągniesz to samo, czyli 2x8GB.

Przykładowy filmik z porównaniem obu GPU w kilku grach.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno?- do 2600/2700

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?- do stycznia

Do czego ma służyć komputer?- do gier 

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)- Nie

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?- Nie  koniecznie

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?- nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?- poprostu by gry w miare chodzily przyjemnie 

Czy części mogą być używane?- Nie

Opublikowano

@PogromcaLagow Na przyszłość załóż własny temat 🙂 

Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/7f2f2tw4y

• G.SKILL 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Aegis
  • SilentiumPC Signum SG1
  • Sapphire Radeon RX 5500 XT PULSE 8GB GDDR6
  • SilentiumPC Vero L3 500W 80 Plus Bronze
  • MSI B460M-A PRO
  • KIOXIA 480GB 2,5" SATA SSD EXCERIA
  • Intel Core i3-10100F

Grafiki szukałbym outletowej, ewentualnie GTX1650 Super. Na teraz dostępna XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition OC+ 8GB GDDR5

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...