Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1200zl

Fredbear

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Prosiłbym o złożenie komputera do gier. Posiadam kartę graficzną ASUS GTX 1050 2GB, zasilacz RASURBO BP-XII 550W, Dysk HDD 500GB oraz obudowę.

Chciałbym aby znalazł się tam dysk SSD i conajmniej 8GB RAM`u oraz żeby części były nowe. Nie potrzebuje klawiartury, myszki, monitora itp. chodzi mi o samego pc`ta. Mój budżet to 1200zł

Pozdrawiam.

Opublikowano

Moja propozycja Intel https://www.x-kom.pl/lista/v32h6hd7w

• Kingston 250GB M.2 PCIe NVMe A2000
  • Patriot 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Viper 4 Blackout
  • MSI B460M-A PRO
  • Intel Core i3-10100F

W przypadku AMD, wymiana procesora na AMD Ryzen 3 3100 oraz płyte główną Gigabyte B450M DS3H

Zestaw na Intel będzie wydajniejszy, lecz AMD posiada większe możliwości rozbudowy.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Na Twoim miejscu zwiększyłbym budżet o 200 zł i kupił zasilacz, bo aktualny to zwykły no-name, który może w każdej chwili zdechnąć a po drodze zabrać inne komponenty.

AMD nie posiada większych możliwości rozbudowy, mamy koniec 2020... Na AM4 max to Ryzeny 5000, na LGA 1200 max to 11. generacja, która jeszcze nie wyszła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...