Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dysk SSD Sata 2.5 1TB

kakar642

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Jako iż niedługo mają się zacząć duże promocje na aliexpress chciałbym się was doradzić z jakiej firmy najlepiej brać dysk SSD? jest ich tam bardzo dużo, ja chcę natomiast jak najtaniej kupić by sprawował się na dobre lata i nie przegrzał od razu. 

Opublikowano

Jaki masz budżet na ten dysk?

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano
16 godzin temu, Kaori. napisał:

Jaki masz budżet na ten dysk?

Obecnie do 250 zł mógłbym wydać

Wczoraj przeglądałem cały dzień dyski ssd i zastanawiam się nad dyskiem z pamięcią MLC (nie wiem czy opłaca się z tymi gorszymi brać niby tańsze ale szlag wie jak działają), dodatkowo 256GB by wystarczyło w zupełności, obecnie na moim hdd jest zapełnione 130GB ogólnie dysk ma 750GB i już 6 lat śmiga, trochę mnie irytuje powolne ładowanie aplikacji systemowych itp. Laptopa przeznaczam do jednej gry mało wymagającej, oglądania filmów i tworzenia muzyki.

Opublikowano

Dyski z pamięciami MLC to aktualnie nisza, dodatkowo często kosztowne są takie dyski (poza Twoim budżetem). Kości TLC nie są wcale złe, częściej padają kontrolery niż same kości. Myślę, że możesz celować w takie dyski jak Samsung 860 EVO (wersja PRO na MLC raczej poza Twoim budżetem), Crucial MX500, Kingston KC600, WD Blue 3D czy Plextor M8VC. Aktualnie te dyski latają w okolicach 250-300 zł za 500/512GB, więc wystarczy czekać na promocje/black friday i nie powinno być problemu z zakupem wersji 500/512GB poniżej 250 zł. Oczywiście możesz również brać najtańszy paździerz, w którym kontroler potrafi posypać się pod byle obciążeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...