Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PC do 6tys zł

ravvyy77

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam planuję pod koniec roku zainwestować w jakiegoś fajnego składaka około 6k (jeśli będzie trzeba to i wiecej) chodzi mi o samą skrzynie bez monitora itd. I tu moje pytanie..jakie bebechy Wy byście wybrali za te 6tys? Ofc nowe podzespoły.  Prawdopodobnie zdecyduje się na zakup w xkom-ie..chyba że polecieć coś jeszcze ? 😁 Pozdro i miłego weekendu 🍻🍻 edit: ofc komputer do gier. WoW cyberpunk doom itp.  +monitor mam MSI optix 75hz

Opublikowano

W takich pieniądzach można by myśleć o RTX 3070 z CPU Intela, ale aktualnie to GPU jest widmem. Twój monitor to FHD, więc RTX 3070 to overkill, a monitora raczej nie zamierzasz zmieniać w najbliższym czasie. Decyzja należy do Ciebie czy robimy zestaw oparty o Intela, czy AMD w mniejszych pieniądzach (z nastawieniem na upgrade), czy wstrzymujesz się do czasu lepszej dostępności sprzętu. Najlepiej by było na ten moment brać Ryzeny 5000, ale to procesory widmo.

Opublikowano

Planujesz robić OC? Moja propozycja na Intel https://www.x-kom.pl/lista/fg8u3cbup

• SilentiumPC Regnum RG6V TG Pure Black
  • Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000
  • SilentiumPC Supremo FM2 650W 80 Plus Gold
  • Gigabyte GeForce RTX 3070 EAGLE 8GB GDDR6
  • SilentiumPC Grandis 3 120/140mm
  • Intel Core i5-10600KF
  • MSI MPG Z490 GAMING PLUS
  • GOODRAM 16GB (2x8GB) 3600MHz CL17 IRDM PRO

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...