Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Omek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 4000-4500

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Od razu

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? i3, 4gb ram, hd4000

Do czego ma służyć komputer? Praca/pograć od czasu, do czasu

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Tak.

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Co najwyżej wsadzić dodatkowe SSD i RAM.

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Koniecznie i5 10300H, dobre zaplecze serwisowe.

Myślałem nad Acerem Nitro 5, ale trochę przeraża mnie jego cena. Z okienkiem 4,3k Jeszcze 2 tygodnie temu był, za 3,8, więc coś chyba nie halo?

Odpada Ryzen.

9368_gold.png

Opublikowano

Cześć, świeżo zaktualizowałem ranking laptopów. Jeżeli chodzi o Nitro, jest ok tylko kultura pracy przeciętna.

Lenovo Legion 5i-15 i5-10300H/16GB/256/Win10X GTX1650Ti
Dobrej jakości matryca 15.6" FHD (1920x1080) IPS 300nits Anti-glare, 60Hz, 100% sRGB. stonowany design, podświetlana klawiatura, dobre rozmieszczenie portów, miejsce na dodatkowy dysk SATA.

Alternatywa HP Pavilion Gaming i5/16GB/512/Win10X GTX1650Ti 144Hz
Matryca FULL HD IPS z tym że posiada matryce 144hz, podobne wyposażenie lepsza kultura pracy względem Nitro.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Gajwera jak u Lenovo/HP z zapleczem serwisowym? Oczywiście laptopowi zostanie przedłużona gwarancja. Myślę, czy po prostu go dodatkowo nnie ubezpieczyć. Z laptopów korzystam po kilka lat, aktualny ma 8, więc chciałbym, aby jednak gwarancja, przez te, conajmniej 5 lat, była pełna, coś się zdyma leci do serwisu, wraca, i działa.

9368_gold.png

Opublikowano

Przedłużona gwarancja chyba dotyczy zewnętrznych firm. HP a Lenovo powiedziałbym, że podobnie z serwisem.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...