Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak Ochronic Swoje Konto Przed Kradzieza !

MrPiotrek122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na Wstepie Powiem ze Ten poradnik Zostal stworzony dla Userow MPC i jest w calosci napiasny przez mnie . Zakaz Kopiowania Bez mojej zgody

A wiec moze zacznijmy od poczatku czyli od rejestracji :

1. Login - Polecam zrobic login ktory bedzie zwiazany z waszym nr . telefonu , przypadkowymi liczbami , lub mieszaninka roznych liter i znakow . Podam przyklady kilku takich loginow ( 8461572 ,kowalski89536 , jdf357gs)

2.Haslo - Jest to najwazniejsza rzecz nie moze byc one ani latwe ani jakies badziewne... Dlatego Polece Wam Generator Hasel ktory sam uzywam ( www) :

http://www.generate-password.com/?language=pl

a tutaj wam dam linka do Programu generator hasel 1.0:

http://www.idg.pl/ftp/pc_14928/Generator.hase...1.0.html

tutaj mozecie sobie generowac hasla do Woli :)

3.E-Mail - Najlepiej zalozyc odzielny na ktorym nic nie bedzie oprcz naszego konta . Bo juz sie zdarzalo ze nie ktorym okradli konta z kontami bankowymi itp waznymi informacjami . Haslo Do e-maila rowniez polecam wygenrowac w Generatorze Hasel

Teraz Moze cos O Samej pladze Kradziezy ( TOP 5 ) :

1. Najczesciej Ludzie Lapia sie na Boty ktore reklamuja w M1 na srodku miasta rozne strony z darmowi Sm , yangami itp np : gold4fast itp ( nie polecam Kupowania Zadnych z tych stron ) Jak juz bardzo chcecie to lepiej allegro

2. Podchodzi Noobek i mowi : Chcesz moje konto ? A niektorzy sie na to zgadzaja i on robi sposob z MMOgame i generalnie nie macie konta :)

3.Nigdy nie podawac hasel w grze jakims noobkom co mowia ze Sa Gm , ze ich tata to Gm , Ze sklonuja nam bronie itp !!!

4. Nie Sciagac Programow typu : Yang hack , Klon hack eq itp bo takie rzeczy nie istnieja to jest Fake!!! Sa to najczesciej keylogery ktore przechwytuja wasze hasla do e-maila , kont w metinie itp :)

Polecam Grac samemu bez hackow i roznych wspomagaczy.. ale wiecie komu by sie chcialo expic tyle czasu itp ?!

Dlatego Polecam Sprawdzone Nasze Forum MPC na ktorym sa dodawane skany , opinie itp :)

To By bylo na tyle

Mysle ze duzo Ludzi wie jak sie przed tym zabezpieczyc ale moze wam w czyms pomoglem ?

Jak pomoglem to mile widziane +

Pozdrawiam MrPiotrek122

Opublikowano

po co dodajesz taki temat .... przeciez to jest wszystko oczywiste ....

nastepnym razem nie dodawaj takiego czegos ...

walnij + ~!

Opublikowano

po co dodajesz taki temat .... przeciez to jest wszystko oczywiste ....

nastepnym razem nie dodawaj takiego czegos ...

po to zeby innym pomoc i duzo osob pisze ze okradli mi konto o jezu itp

wiec nie wiem po co mowisz ze " kazdy to wie "

Opublikowano

leje na wasze minusy dzieciaki jeb**** myslisz ze sie poplacze jak mi dasz minusika PFff....

dzieciaku napisalem prawde!!! mozecie mi dac 1000000 minusow ale ja i tak bede ZAWSZE pisal prawde !!

walnij + ~!

Opublikowano

nie takie złe... + :] niby każdy wie o tych yang hackach ale nadal zdarzają się przypadki utraty kont... :] a co do yang hacków to ten dmg hack był tak pro elo elo że też można by było przypuszczać że to coś w tym rodzaju :P ale działa

a tak w ogóle to kto w tym temacie minusuje wszystko x-x?

Każdy mądrzeje z czasem...

Opublikowano

było takie coś nawet nazwe topicu pamiętam ''jak uniknać kradzieży konta by Fubu'' ale chyba do kosza poszedł ale masz +

@kama a ty ddostaniesz 10% za duble (wysłałem już raport) i pewnie 10%za spam....

NIE WIESZ JAK ZAROBIĆ KLIKNIJ

2% MPC Forum lubi Mou ,jeżeli należysz do tych 98% wklej to do sygny

Opublikowano

jest to nawet na forum PL . to co napisales to rzecz jasna dla wiekszosci ale za checi i trud(tak mysle) lap + :)

NIE OBCHODZI MNIE CZY DASZ + CZY -

DAJ TO CO UWAZASZ

Opublikowano

@kamaa

Łap 20% za spam ,double post .

@Topic

Masz + za chęci. Może komuś pomorze .

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

@up

fail pisze się wziąłem x-x

a co do Kaamy to nie raportować już bo spam w skrzynce modów robicie... :]

Każdy mądrzeje z czasem...

Opublikowano

Było było....

Tak ogolnie jakis ubogi ten poradnik....

Nie wsponinałes o najbardziej potrzebnych programach ktore dobrze chronią.

Antywirus:

-Kaspersky Internet Security

-NOD32

-COMODO antywir + Firewall

W ŻADNYM WYPADKU AVAST!!! KRĘCI SIĘ ON TYLKO W PASKU NIE WYKRYWAJĄC ŻADNEGO WIRUSA, O KEYLLOGERACH NIE WSPOMNĘ.

Mimo że na komputerze mamy zainstalowany pakiet INTERNET SECURITY ( np. jeden z podanych prze zemnie wyżej), należy zainstalować osobny firewall np.

-Zone Alarm

-Online Armor

-Outpost Firewall

Dla niektórych najlepszym rozwiązaniem jest zainstalowanie COMODO antywir + firewall gdyż jest darmowy a w testach antywirusów na rok 2010 właśnie wygrał ten darmowy antywirus :)

Wygrał nie tylko skutecznością ale także tym że jego bazy danych bardzo szybko się aktualizują gdy zostaje u kogoś rozpoznany jakiś nowy wirus :)

Jedynym minusem tego pakietu jest to że nie jest po polsku jak się nie mylę....(może wyszło jakieś spolszczenie ale zapewne nieoficjalne)

Mam 250+ postów i 0% ostrzeżeń...jeszcze na żadnym forum tego nie osiągnąłem ^.^

Macie szczęście że chcę aby tak zostało bo ujrzelibyście "MAJONES'a" v2.0 :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...