Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potrzebuje pomocy ze spadkami FPS

Grygla13

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od 3 dni mam dziwne spadki fps z 400 na do koło 30 fps, a nawet 1, zawsze dzieje się tak jak coś wykopuje/niszcze.  Z ramem nie problem, 2 przypisane ramu z 8, zużycie CPU 10-30% zazwyczaj. Jedyne z modów jakie mam to fabric, voxel map, optifine, auto switch. Gram na serwerze własnym, nikt na serwerze nie ma problemów, a nawet potrafiłem grać z 40 modami bez żadnych warpów jak teraz. O co chodzi?? Minecraft premium. Java najnowsza 64 bit jak i system 64 bitowy.

mjlk5s.jpg

Opublikowano

Jaka wersja mc?

Czy serwer jest postawiony na komputerze? Bo może dlatego są takie lekkie ścinki gdy robisz rzeczy typu kopanie, mógłbyś sprawdzić czy na singlu też ci laguje z tymi samymi modami itp...

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano
34 minuty temu, skywarn napisał:

Jaka wersja mc?

Czy serwer jest postawiony na komputerze? Bo może dlatego są takie lekkie ścinki gdy robisz rzeczy typu kopanie, mógłbyś sprawdzić czy na singlu też ci laguje z tymi samymi modami itp...

Wersja to 1.16.3. Na serwerze dzieje się to samo, hosting jest na craftserve.

Problemem był mod autoswitch. Już jest normalnie. 

mjlk5s.jpg

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Potrzebuje pomocy ze spadkami FPS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...