-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Verlis
Verlis
Hej, chciałbym zabrać się za tworzenie prostego "bota" do gry jaką jest The Pride of Taern. Gierka to typowy grindownik, gdzie daną rzecz trzeba powtórzyć X razy żeby uzbierać odpowiednią ilość rzeczy go zrobienia innej rzeczy itd. Założenia mojego bota są dosyć proste i wszystko opiszę na podstawie danego screena (zasłoniłem na wszelki wypadek moją i inne postacie czy nicki prostokątami).
Początkowo bot miałby wykryć pixele dotyczące paska hp, many i kondycji w lewym górnym rogu i zmierzyć czy pasek jest odpowiednio napełniony, czyli czy mamy np więcej niż 50% zasobów:
- Jeśli tak to wyszukuje potwora i go atakuje, później pojawia się okno walki, więc wybiera taktykę, pojawia się koniec walki, więc klika wyjdź i wracamy do screena, który tu przedstawiłem.
- Jeśli nie to bot klika płomyczek obok pasków hp itd. żeby uzupełnić zasoby i dopiero jak paski będą uzupełnione to wykonuje to co napisałem wyżej.
Dodatkowo potwory nie respią się w tych samych miejscach, a w różnych i zależałoby mi na tym żeby bot obliczał odległość od nas (czerwony prostokąt) do danego zdjęcia (ork) i wybierał tego, który jest najbliżej nas.
I teraz pytanie czy to wszystko da się zrobić w AutoIt, a jeśli tak to czy mógłby ktoś mnie naprowadzić na poradniki tłumaczące funkcje, zmienne i różne rzeczy, które będą mi do tego potrzebne?
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.