Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

5stówek na płyte z procesorem

Kiloos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po 5 latach 😄 Chciałbym się zwrócić z prośbą o pomoc w kupnie "nowych" znaczy bardziej używanych podzespołów do staaarego juz bardzo mojego pc. Nie bede wymienial jaka tu jest płyta bo nawet nie chce mi sie sprawdzac w kazdym badz razie jest 2GB ramu DDR2 i procesor intel core duo E4600 2.40GHz. Takze masakra, chcaiłbym to zmienić w miare możliwości na ddr3 ew 4 jesli jest taka szansa dorwac plyte uzywana w takich pieniadzach? Mowa tutaj o 500zl jak w tytule. I od razu z jakims procesorem nalepiej bo socketow mnosto modeli multum, nie mam pojecia nawet na co polowac, bo aukcja nie koniecznie musi byc od razu  zprocesorem oczywscie. Podsumowując szukam płyty z procesorem plus najlepiej juz ramem w granicy do 500zl, czesci uzywane. Dziekuje za pomoc, pozdrawiam

Opublikowano

Nie podałeś za dużo szczegółów, do czego ten sprzęt potrzebujesz oraz jaki aktualnie zasilacz posiadasz, pewnie jakaś Akyga czy inny szajs. Jeśli posiadasz jakiś sensowny, posiadasz jakieś GPU oraz jesteś w stanie dopłacić to poszukaj na olx/allegro Ryzen 3 1200 z płytą B450/B350 lub osobno. Do tego RAM 2x4GB/1x8GB najlepiej minimum 3000 MHz. W innym wypadku poluj na 6/7. generacje Intela, od biedy 4. generację. Tak czy inaczej, jak zasilacz szajs to w każdej chwili może się spalić, a nawet pociągnąć ze sobą inne podzespoły.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...