Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upgrade PC

DESP001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie potrzeba mi upgrade mojego PC by mozna bylo popykac w nową fifke 21 no i wiadomo jakiś valorant czy cos 

oto mój sprzęt 

: Win 10 64 bit

grafika ; Radeon R9 200 series 

płyta :  MSI H110M PRO -D ( MS7996)

Procesor : Intel Pentium G4560

RAM : 2 x 4 GB

i tutaj na 100% zakup jakiegoś w miare ok a nie drogiego dysku SSD bo obecny ma chyba z 13 lat

a reszte co polecacie ?

budżet tak do 800 zł 

Opublikowano
20 godzin temu, Gajwer napisał:

Jaka pojemność Cię interesuje?

nie duża byle by system był i wiadomo jakas 1 ,2 gierki fps czyli Cs czy valorant 

Opublikowano

Jakie to dokładnie GPU? Podałeś tylko, że posiadasz R9 serii 200, a nie konkretny model. Warto na pewno zmienić CPU na np. i5 6500 (bez dopisku T), na allegro czy olx powinieneś dorwać ten procesor w cenie poniżej 400 zł, warto do niego dokupić jakiś cooler typu Spartan czy Fera 3.

Co do dysku - nie ma sensu brać SSD mniejszego niż 480GB, proponuję topowy dysk SSD SATA - Crucial MX500 500GB. Tańsza alternatywa - Plextor M8VC 512GB.

Większych inwestycji bym nie robił przy tym sprzęcie, tylko zbierał pieniądze na kompletnie nowy komputer.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...