Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3k

kosiarz120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatni raz składałem z waszą pomocą komputer, około 3/4 lata temu, niestety komputer musiałem oddać, aktualnie korzystam z

gpu - i5 3470

ram - 6gb ddr3

Gpu - gtx 650ti

zasilacze dwa, jeden zwykły 300 watowy hp, podłączony do płyty głównej/procesoroa a drugi corsair vs 450 podłączony bezpośrednio do karty graficznej

moje pytanie brzmi następnująco czy mordenizować ten zestaw, czy może złożyć nowy, na aktualną płytę główną ten procesor był najlepszy.. a nazwy płyty głównej niestety nie pamiętam, komputer mam zamiar skłądać na październik, jesli już to całkowicie z nowych części :)

Opublikowano

W tym budżecie złożysz już przyzwoity nowy sprzęt.

https://www.x-kom.pl/lista/yd488m882

• G.SKILL 16GB (2x8GB) 3000MHz CL16 Aegis
  • ASRock B450 Pro4
  • SilentiumPC Signum SG1 TG
  • AMD Ryzen 5 3600
  • Kingston 500GB M.2 PCIe NVMe A2000
  • Gigabyte GeForce GTX 1660 SUPER OC 6GB GDDR6
  • SilentiumPC Vero L3 500W 80 Plus Bronze

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Do października ceny mogą się sporo pozmieniać, więc zestaw złożony teraz może kosztować zupełnie inne pieniądze. Najlepiej jak napiszesz tydzień/dwa przed zakupem.

Opublikowano

tiaaa.. tak samo było za każdym razem, a ceny jakoś nie uległy zmniejszeniu, nic się nie zmieniło.. nigdy, więc chce już złożyć zestaw teraz, porozmyślać nad danym zestawem i w miarę coś zmienić, czy ten gtx 1660 jest w miare? gry w którę chce głównie grać to skyrim se, gta v oraz czasami jakaś gierka AAA, dużo nie gram a to zestaw na następne pare lat, i ta obudowa, nie chcę mieć szybki w obudowie, wole zwykłą

Opublikowano

a dysk? duża jest różnica między m2 a zwykłym sata ssd, mam takowego od paru lat i nie mogę powiedzieć złego słowa co do szybkości, a i nie dodałem mam ssd 200gb oraz 3 talerzowe po 1tera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...