Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak naprawić crash podczas gry z Optifine

ower set

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, napotkałem problem odnośnie OptiFine, dawniej wszystko działało, lecz teraz kiedy gram gra crashuje się, nie wiem co na to poradzić próbowałem na starszych wersjach OptiFine i było to samo, próbowałem również usunąć folder .minecraft ale dalej nic, gra normalnie wchodzi lecz kiedy mam wejść na serwer ta crashuje się, wydaje mi się że może być to problem z wczytywaniem się terenu w logach piszę coś takiego "Process crashed with exit code -1073740777" więc proszę o szybką pomoc. 🙂

fdgdfh.png

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak naprawić crash podczas gry z Optifine
Opublikowano
5 godzin temu, Never_Wrong_ napisał:

Może dodaj  więcej ramu do minecrafta.

dalej to samo ;/

fdgdfh.png

Opublikowano

Spróbuj włączyć minecraft'a z optifine za pomocą tego

-Xmx2G -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseG1GC -XX:G1NewSizePercent=20 -XX:G1ReservePercent=20 -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:G1HeapRegionSize=32M

Opublikowano
2 minuty temu, Never_Wrong_ napisał:

Spróbuj włączyć minecraft'a z optifine za pomocą tego

-Xmx2G -XX:+UnlockExperimentalVMOptions -XX:+UseG1GC -XX:G1NewSizePercent=20 -XX:G1ReservePercent=20 -XX:MaxGCPauseMillis=50 -XX:G1HeapRegionSize=32M

zawsze włączam z tym

fdgdfh.png

Opublikowano
1 minutę temu, Never_Wrong_ napisał:

Tak tylko ja zkopiowałem to z mojego launchera..

dziwne, ja zawsze mam coś takiego w laucherze jak wchodze do gry nawet jeśli to usunę, po wyjściu i wejściu do lauchera dalej to widze

fdgdfh.png

Opublikowano

Jeżeli to się dzieje jak wchodzisz na jakiś serwer to spróbuj pobrać nowszą wersje javy lub ją zaktualizować jeżeli masz już najnowszą to może spróbuj starszą

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Okej naprawiłem.
Wystarczyło cofnąć aktualizacje sterowników karty graficznej
do zamknięcia

fdgdfh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...