Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wzmacniacz WiFi

KocPernik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, bo ruter mam w innym pokoju a chciałbym się połączyć poprzez kabel do komputera i czy jakbym kupił wzmacniacz wifi np. "D-LINK DAP-1610 AC1200" i połączył się z nim kablem do komputera to czy było by to wydajniejsze niż zwykłe wifi? 

Opublikowano

Zależy jaka różnica zasięgu, ale nadal to nie jest zbyt dobre rozwiązanie. Jeżeli to kwestia jednej kreski lub nawet znikoma, to może nie ma sensu i lepiej już spróbować jakoś ten kabel przenieść do PC od routera. Też oczywiście kwestia tego, co dokładnie chciałbyś uzyskać, bo na chwilę obecną brakuje informacji typu: Mam niski upload/download, wysoki ping lub straszną utratę pakietów.

Opublikowano

Upload cały czas śmiga ping też ale często download spada nawet poniżej 1mb/s na nawet cały dzień i utraty pakietów też się zdarzają ale dostawca internetu mówi że u nich jest wszystko dobrze a kiedyś tak nie było. Co do zasięgu to mam cały czas wszystkie kreski. Mam dwa pasma sieci 2,4 ghz i 5 ghz ale 5 działa tak jakby chciała ale nie mogła, jest gorsza od 2,4. Posiadam kartę sieciową: archer t2u ac600 i ruter ASUS RT-AC51U.

4 minuty temu, KocPernik napisał:

Upload cały czas śmiga ping też ale często download spada nawet poniżej 1mb/s na nawet cały dzień i utraty pakietów też się zdarzają ale dostawca internetu mówi że u nich jest wszystko dobrze a kiedyś tak nie było. Co do zasięgu to mam cały czas wszystkie kreski. Mam dwa pasma sieci 2,4 ghz i 5 ghz ale 5 działa tak jakby chciała ale nie mogła, jest gorsza od 2,4. Posiadam kartę sieciową: archer t2u ac600 i ruter ASUS RT-AC51U.

Dodam, że w telefonie jak robie speedtest to jest normalny download.

Zobaczyłem też, że istnieje takie coś jak powerline i to by było może takie "dobre" rozwiązanie np. "TP-LINK AV500"

• Aive zmienił(a) tytuł na Wzmacniacz WiFi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...