Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zatrzymać gracza w jednej kratce tak aby nie mógł się ruszyć

BrodatyJerzy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym zrobić wyścig i do tego potrzebuje komendy zatrzymania gracza w kratce jeden na jeden, oczywiście po samym teleportowaniu na arene. Mam zamiar zrobić to command blockami ale jakoś mi nie idzie. Gdyż nie wiem od czego zacząć. To tak jak na survival games czekasz aż gra wystartuje i będziesz mógł się ruszyć. czy jest to ciężkie do zrobienia ? Prosze o pomoc.

Opublikowano

nie pamiętam dokładnie komendy, ale musisz w commandblocku powtarzającym ustawić komendę do teleportu

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zrób sobie scoreboarda i przypisz graczom numery miejsc startowych. Następnie dla każdego gracza ustaw command blocka w trybie repeat, który działa jak jest podłączony do redstonu i będzie teleportować graczy na miejsce startowe. https://minecraft.tools/en/selector.php tutaj masz toola dzięki któremu łatwiej będzie ci dobierać parametry ze scoreboarda. No i utrzymaj te commandlocki zasilone tak długo jak chcesz i potem wyłącz wszystkie na raz. Na koniec wyzeruj graczom ich pozycję w scoreboardzie i jest

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Jak zatrzymać gracza w jednej kratce tak aby nie mógł się ruszyć

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...