Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Służba więzienna czy wojsko?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko !

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad swoja przyszłościa. Byłem przekonany do służby więziennej ale mój szwagier ostatnio poszedł do wojska i zaczałem się poważnie nad tym zastanawiać. Nigdy się tym nie interesowałem i moja obawę budzi min. broń. Boję się, że na poligonie podczas ćwiczeń mógłbym kogoś postrzelić albo zrobić inna krzywdę. Ktoś może jest w wojsku i mógłby coś więcej o tym powiedzieć?

Pozdrawiam

• Aive zmienił(a) tytuł na Służba więzienna czy wojsko?
Opublikowano

Jako żołnierz będziesz musiał zabić, jak będzie trzeba. 

Nie chcesz robić krzywdy? - zostać celnikiem (KAS, krajowa-administracja-skarbowa)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Na poligon szybko nie wejdziesz. I będziesz miał czas na to, żeby zacząć chodzić na strzelnice gdzie z bronią będziesz mógł poćwiczyć, przyzwyczaić się do jej posiadania i jej zabezpieczania.. 

Polecam zapoznać się z tym jak takie ćwiczenia wyglądają. Bo nie jest tak, że ciągle biegasz z nabitą bronią wycelowaną przed siebie, ale tak. używasz jej podczas ćwiczeń. A ćwiczenia są tak skonstruowane, że nie ma szans na to, że strzelając w cel możesz kogoś postrzelić.

Ćwiczenia wyglądają tak, że jedziecie na poligon gdzie macie już przygotowaną scenerie którą musicie odegrać np.:

- Ranny żołnierz, bezpieczne dotarcie do poszkodowanego, zabranie go w bezpieczne miejsce, udzielenie pomocy, przetransportowanie do wozu/oddziału

- Odbicie furgonu, zakładników

Broń jest niebezpieczna, na poligonach są wypadki, jazda samochodem czy motocyklem również jest niebezpieczna w nieodpowiednich "rękach"... 

Więc pójdź ze szwagrem na strzelnice, weź profesjonalnego trenera, postrzelaj i zobacz czy jest to dla Ciebie, jak już poczujesz, że będzie Cie to "pociągało" to idź śmiało do wojska! 

Pomogłem? Zarzuć mi lajkiem, dzięki temu będę kontynuował udzielanie pomocy!

Poproszę spam "dziękuje"! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...