Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer strasznie laguje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam Serwer na LagHost (CraftHost) i okropnie mi laguje, próbowałem na wersjach 1.16.1/1.15.2 bez pluginów, z pluginami, żadne rozwiązania nie działają a support broni sie że to nie ich wina, testowałem na wielu wersjach, na wielu pluginach usuwających lagi, w plikach .yml też zmieniałem wartości, Szukam jakiejś osoby która wytłumaczy mi prywatnie lub tutaj jak się ich pozbyć, koniecznie chce wystartować serwer bardzo niedługo, Discord: ArcticPL#5402

• Yaboku zmienił(a) tytuł na Serwer strasznie laguje
Opublikowano

na crarfthoscie tak jest, polecam w podobnej cenie craftserve

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

Na serwerze masz świat ze zwykłego generatora? 

Możesz także jeśli się oczywiście da sprawdzić, bo akurat nigdy nie korzystałem z crafthosta, z jakiej wersji javy korzysta serwer.

Ogólnie jeśli chodzi o hostingi to polecam zerknąć na ofertę titanaxe.pl dość spoko cena do wydajności. 

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano
Dnia 16.07.2020 o 21:21, skywarn napisał:

Na serwerze masz świat ze zwykłego generatora? 

Możesz także jeśli się oczywiście da sprawdzić, bo akurat nigdy nie korzystałem z crafthosta, z jakiej wersji javy korzysta serwer.

Ogólnie jeśli chodzi o hostingi to polecam zerknąć na ofertę titanaxe.pl dość spoko cena do wydajności. 

Tak, Świat jest z automatycznego Generatora hostingu, korzysta z Javy 8

Dnia 16.07.2020 o 21:06, SniffDaWhiteSnow napisał:

Jakie masz parametry tego serwera? Tak jak pisał kolega wyżej, może to być spowodowane małą ilością RAMu

Nielimitowany Ram (10 tyś MB w Panelu Informacje) 1000 Slotów, Mam mało pluginów, używam clearlagg i tym podobne.

Ram Jest Nielimitowany, Ok. 10 GB Aktualnie.

Opublikowano

na crafthoscie ram ma limit, 10gb jest, na craftserve jest do 24 🙂

Chcesz coś?

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem

Opublikowano
Dnia 15.07.2020 o 20:25, KrzysztofekRrr napisał:

na crarfthoscie tak jest, polecam w podobnej cenie craftserve

jak pisałem, crafthost tak ma, też na nim byłem i z powodu lagów odszedłem, nic nie działa, serwer włącza się długo, ogromne lagi i do tego pomoc techniczna wyjaśniająca że wszystko to twoja wina

Chcesz coś?

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem

Opublikowano
2 godziny temu, KrzysztofekRrr napisał:

jak pisałem, crafthost tak ma, też na nim byłem i z powodu lagów odszedłem, nic nie działa, serwer włącza się długo, ogromne lagi i do tego pomoc techniczna wyjaśniająca że wszystko to twoja wina

Mi tak samo odpowiedziano, że to wina moja że nie zoptymalizowałem serwera i że 1.16.1 działa tak słabo ale o dziwo jest jeszcze 1 serwerek który ma ok. 20 osób i jest na tej samej ofercie, ma 2 razy więcej pluginów na bedwarsy i inne śmieci ale o dziwo 0 lagów, czyżby czysta faworyzacja klientów?

Opublikowano
7 godzin temu, ArcticPL napisał:

czyżby czysta faworyzacja klientów?

zapewne tak, w sensie niektórym np partnerom pewnie pomagają zoptymalizować lub dają lepsze maszyny

Chcesz coś?

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...