Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niskie FPS na w miarę dobrym sprzęcie

mamasawrekawie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam problem. Ostatnio kupiłem sobie nowy komputer, i5 9400F, 16gb ram, GTX 1660s. Jednak po zainstalowaniu Minecraft mam straszne problemy z FPSami. Na światach gdzie jest coś zbudowane jest dużo poniżej 40 FPS, a na czystym nieużywanym Survivalu jest 60FPS i co chwile ta liczba spada do 40 i znów się podnosi. Do Minecrafta mam przypisane 8GB RAM, ale to nic nie zmienia. Mam sterowniki do karty graficznej i płyty głównej. System to Windows 10 Pro 64bit. Ktoś byłby w stanie wyciągnąć z tej maszyny to, co na prawdę potrafi?

A i nie mam ograniczeń do FPSów.

Opublikowano

z jakiego launchera korzystasz, i czy to jest czysty minecraft czy już z optifinem?

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Niskie FPS na w miarę dobrym sprzęcie
Opublikowano
Dnia 13.07.2020 o 15:30, skywarn napisał:

z jakiego launchera korzystasz, i czy to jest czysty minecraft czy już z optifinem?

Lancher jest ja już pisałem Premium, najnowszy. Bez optifina.

Dnia 14.07.2020 o 20:04, fevaris napisał:

A może tak naprawdę masz opcje minecrafta ustawione na wysokie?

Sprawdzałem co się stanie po zmianie ustawień graficznych i nic się nie zmieniło.

Opublikowano

Polecam zacząć korzystać z optifine, zawsze to gra będzie lepiej zoptymalizowa i tych fpsów będzie więcej 😃

A tak wgl czy masz zaktualizowane sterowniki karty graficznej?

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano
Dnia 16.07.2020 o 19:34, skywarn napisał:

Polecam zacząć korzystać z optifine, zawsze to gra będzie lepiej zoptymalizowa i tych fpsów będzie więcej 😃

A tak wgl czy masz zaktualizowane sterowniki karty graficznej?

Najnowsze.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Rozwiązałem problem!

Po pierwsze: Miałem włączoną synchronizację pionową XD.

Po drugie: Nie wiem czemu, ale mój świat na Singlu ma strasznie zaniżone fpsy, ten sam świat, ale jako mój serwer daje mi 400fps+. Dziwne. 

Opublikowano
Dnia 12.07.2020 o 22:18, mamasawrekawie napisał:

Cześć!

Mam problem. Ostatnio kupiłem sobie nowy komputer, i5 9400F, 16gb ram, GTX 1660s. Jednak po zainstalowaniu Minecraft mam straszne problemy z FPSami. Na światach gdzie jest coś zbudowane jest dużo poniżej 40 FPS, a na czystym nieużywanym Survivalu jest 60FPS i co chwile ta liczba spada do 40 i znów się podnosi. Do Minecrafta mam przypisane 8GB RAM, ale to nic nie zmienia. Mam sterowniki do karty graficznej i płyty głównej. System to Windows 10 Pro 64bit. Ktoś byłby w stanie wyciągnąć z tej maszyny to, co na prawdę potrafi?

A i nie mam ograniczeń do FPSów.

Ja korzystam z linuxa (4GB ram ogólnie) OptiFine 2GB ram do mc i mam 40. Wyłacz particle w wideo settings/animations. Jak to nie pomoże zmniejsz Render distance 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zmień ustawienia uruchamiania w MC, zwiększ sobie ramy.

Jeżeli masz 8gb ramu w komputerze to daj 4 >> itd

Skorzystaj z paczki do MC np. blazingpack na wersję 1.8.8, nie wiem jak jest z innymi wersjami. 

pomogłem? Zostaw repke ❤️ 

Pomogłem Ci w jakiś sposób?

Możesz dać repke🤗

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...