Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Lumenowaty napisał:

https://lmgtfy.com/?q=Intellij+Module+JDK+is+not+defined

Tego typu pomoc nie pomaga mi dużo, próbuję coś znaleść i nic, po to tworzę temat żeby ktoś po polsku mi wytłumaczył. Efekt twojej pomocy to wywalone kolejne 10 minut w błoto, nawet nie za bardzo wiedząc co robię 

Opublikowano

image.png

Bład dalej występuje, dałem zdjęcie że wszystko zrobiłem raczej dobrze, wybrałem jakąś jave itp.

Pełny komunikat błędu: Could not initialize class org.codehaus.groovy.vmplugin.v7.Java7

Opublikowano
11 godzin temu, wiv napisał:

W linku w 3 linii zmień liczby na końcu na "6.5.1" i zobacz

Niestety nie działa, wywala błąd - może zacznijmy od początku - w ustawnieniach mam w dwóch miejscach wersje javy do ustawienia. Może polecicie mi jakąś wersje (13? 14?) abym używał i w takim wypadku będzie pewnie łatwiej. Nawet nie wiem jaką wersję ustawiłem bo miałem 3 do wyboru 😐

EDIT: coś podziałało! otworzyło mi okno domyślnie wygenerowane z tym zdjęciem na czerwonym tle. Jednak było wiele błędów w console podczas odpalania tego - dziwne, nic nie zmieniałem a się coś stało 😕 rozdzial_02_pierwsza_aplikacja.png

EDIT2: Haha ! działa!! dzięki!!! Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - czy te błędy w console co coś normalnego, czy mam się przejmować i czy może mógłbym je jakoś naprawić? (Nie wiem czy nie odbije się to w jakimś kodowaniu później a ewentualne błędy wolę naprawić teraz niż po 5 latach dowiedzieć się że coś mi nie działa bo to błąd mi coś blokuje xD)

screen na mpcforum.png

Opublikowano

Problem jest w tym taki że niemam javy 8 do użycia tam 😐 te błędy są wynikiem złej wersji javy? Mam się w ogóle jak kolwiek martwić o te błędy czy moge je zignorować? I tak właściwie czy to są błędy? 

Opublikowano

Dobra, w takim razie zakładam że wszystko jest naprawione i niczym nie muszę się przejmować - osobiście wolę raczej pozostać na aktualnej wersji javy. Trzymajcie polubienia za pomoc 😄

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...