Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop dla fotografa

Night Hunter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuję jakiegoś laptopa dla fotografa/ grafika czyli płynna praca z Photoshop'em i lightroom'a. Cena do 5.5- 6 tysiecy. 

Macie coś godnego polecenia?

Me gusta.

Opublikowano

Dla grafika czy fotografa to dobra byłby matryca IPS. https://www.x-kom.pl/p/574612-notebook-laptop-156-lenovo-legion-y540-15-i7-9750hf-16gb-960-win10-gtx1660ti.html propozycja godna polecenia, z dobrym chłodzeniem i z dobrą matrycą IPS. Jest tutaj i7 i karta 1660Ti, więc na spokojnie wystarczy. Też jakbyś chciał pograć w jakieś gierki to żadne problem. 16 giga ramu też wydaje się optymalnym rozwiązaniem. 

Opublikowano

Laptop z systemem czy bez? Ile cali Cię interesuje? Posiadasz monitor zewnętrzny. @Night Hunter
Na początek przejrzyj

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

@Siumwi mam ga na uwadze właśnie.

@Gajwer brak dodatkowego monitora i raczej opierać będzie się początkowo na matrycy laptopa. Oczywiście z systemem a cali chyba standardowo 15'6 choć większym też nie pogardzę. A co do rankingu akurat masz Luke w tej półce cenowej.

Me gusta.

Opublikowano
12 godzin temu, Night Hunter napisał:

@Siumwi mam ga na uwadze właśnie.

@Gajwer brak dodatkowego monitora i raczej opierać będzie się początkowo na matrycy laptopa. Oczywiście z systemem a cali chyba standardowo 15'6 choć większym też nie pogardzę. A co do rankingu akurat masz Luke w tej półce cenowej.

Tam sa modele do 7000 zł, więc skompresowane 🙂 
Osobiście również kierowałbym się w Lenovo, tylko w tych wersjach:
Lenovo Legion Y540-15 i7-9750H/16GB/480/Win10X GTX1660Ti
Lenovo Legion Y540-17 i7-9750H/16GB/480/Win10X GTX1660Ti

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...