Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile wybrać RAMu na serwer Minecraft?

DreSkYs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc chcę zrobić serwer Minecraft z ziomkami i mam paczkę pluginów z Kwadratowej Masakry (VAULT ,PAYSIGN,WORLD EDIT itd.) Około 30 pluginów i ma na nim grać 7 graczy ile będzie potrzebnego RAMU i jaki hosting zastanawiam się między (ENDERCHEST,CRAFTSERVE I MINEHOST) za odpowiedzi serdecznię dziękuję :>

Opublikowano

Na twoim miejscu zastanawiałbym się nad Enderchest oraz Minehost. Natomiast w twoim przypadku największą rolę odgrywa RAM, ponieważ przy 7 graczach nie obciążysz serwera na tyle, abyś wprowadzał dodatkowe wątki. 3GB powinny starczyć 🙂

Opublikowano
26 minut temu, Matyy napisał:

Na twoim miejscu zastanawiałbym się nad Enderchest oraz Minehost. Natomiast w twoim przypadku największą rolę odgrywa RAM, ponieważ przy 7 graczach nie obciążysz serwera na tyle, abyś wprowadzał dodatkowe wątki. 3GB powinny starczyć 🙂

3GB to minimum, 4-5 będzie optymalne.

Na enderchest nawet nie patrz bo strata kasy.

CRAFTSERVE I MINEHOST moga byc chodz lepiej bedzie LVLUP badz Pukawka.

Co do hostingow to wszystko zalezy ile kasy chcesz wydac.

Opublikowano
1 godzinę temu, Insigin napisał:

3GB to minimum, 4-5 będzie optymalne.

Na enderchest nawet nie patrz bo strata kasy.

CRAFTSERVE I MINEHOST moga byc chodz lepiej bedzie LVLUP badz Pukawka.

Co do hostingow to wszystko zalezy ile kasy chcesz wydac.

Levelup jest bardzo dobry i godny polecenia, natomiast posiada w swojej ofercie wyłącznie VPS.

DreSkYs - Jeśli masz do wydania 40 złotych zastanów się nad ofertą https://crafthost.pl/offer.php Emerald

Opublikowano
6 minut temu, DreSkYs napisał:

Jest taka oferta na CraftServe za 30 zł (DIAMOND) I czy ten nielimitowany RAM to prawda ?

Rok temu posiadałem tam serwer na tej ofercie i przy 45 graczach nie było lagów, lecz słyszałem, że przy 100+ serwer nie wyrabiają

Ja osobiście mimo wszystko zawsze polecam serwery VPS

lftRRJswEHdg062EH-W9i3qp6USjwIvcatLZPjpa
SKŁADANKI / REMIXY I NIE TYLKO! 

https://www.youtube.com/@BatonDJ

Opublikowano
8 minut temu, DreSkYs napisał:

nielimitowany RAM

Nigdy nie ma nielimitowanego ramu. Zawsze na hostingach tak piszą, ale tak naprawdę wszystko ma swój limit.

Opublikowano
4 godziny temu, niszczyciel1232 napisał:

Rok temu posiadałem tam serwer na tej ofercie i przy 45 graczach nie było lagów, lecz słyszałem, że przy 100+ serwer nie wyrabiają

Ja osobiście mimo wszystko zawsze polecam serwery VPS

Serwer Buraczka ma 100 slotów i wyrabia.

Q8eOMob.png

Opublikowano

Jeśli chcesz dla paru ziomków itd. Kup sobię VPS'a z tej strony:

https://www.nazwa.pl/vps/

Za 25 złotych masz serwer VPS na którym postawisz sobię ten serwer MineCraft i do tego jeszcze TS3 postawisz 32sloty dla ziomków.
Jeśli chciałbyś instalację serwera TS3 bądź MC możesz zgłosić się na Priv do mnie ;)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

VPS na ovh są pod strony internetowe, jak chcesz postawić serwer na vpsie to wybierz lvlup, chociaż na 7 osób nie opłaca się kupować VPSa.. Enderszajs to Enderszajs, nigdy tego nie bierz. Gdybyś jeszcze podał wersję to łatwiej by było dopasować ilość ramu (przy 1.12 zużycie ramu jest duuuuużo mniejsze niż przy 1.13+)

Opublikowano

Serwery Minecraft nie potrzebują dużo ramu, wystarczy ci 1gb. Jeśli chcesz mieć serwer 24/7 postaw go na minehoście (12zł/msc). Możesz też zrobić serwer za darmo na server.pro, z pluginem unlimitedplugins będziesz mógł wgrać ile pluginów chcesz, niestety trzeba go odnawiać co godzinę żeby się nie wyłączył.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Ile wybrać RAMu na serwer Minecraft?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...