Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin, który połączy że sobą chat z kilku serwerów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Pytanie tyczy się tego iż chciałbym zrobić coś takiego że jest serwer fb, survival i np, frakcje. Jedynie co chat aby był wspólny z każdego serwera. Na każdym serwerze rangi będą takie same, kupując vip na jednym serwerze prawdopodobnie będzie on na każdy. Tylko jak na gildiach przed nickiem będzie nazwa gildii to by nie było jej widać na na przykład survivalu. Jest taka możliwość? 

Przepraszam za skład ość mojej wypowiedzi ale pisze na telefonie i jakoś tak na mniejszym ekranie ciężko sprawdzić jak to wygląda, myślę że wybaczycie ;*

Opublikowano

Z tego co wiem nie da się połączyć czatu kilku serwerów, ale wiem na pewno że można zrobić survival, fb itp na jednym serwerze, są na to pluginy (tak jak pisałeś z np prefixem)

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

A no właśnie o to chodzi. Ze może być 1 serwer lecz jakby na każdym serwerze inne pluginy jedynie chat ten sam, no nie wliczając przy nicku nazwy gildii, bo to jedynie na 1 z trybów. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Rozumiem, że serwer jest postawiony na BungeeCordzie? Jaka wersja? Może spróbuję coś napisać.

Opublikowano
Dnia 22.07.2020 o 01:34, Ventan napisał:

Rozumiem, że serwer jest postawiony na BungeeCordzie? Jaka wersja? Może spróbuję coś napisać.

Jeśli umiesz pisać pluginy to może razem zrobimy sieć? Ja zajmę się wszystkim łącznie z wykupieniem serwerów po reklamy i udogodnienia jak forum strona czy ts

Moje GG 43699580

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...