Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DBWygrana a ja przegrałem w życiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Siema,
potrzebuje podpowiedzi do przerobienia klienta 3.1dbwygrana
Do 3.0 wystarczyło tylko wypakować klienta, zmienic class i po wszystkim(XD).
Teraz w wersji 3.1 demoleition wypakowywuje 5 plikow - dll,dat,pic, tibia.spr i files.spr z błędem (wcześniej 4 - tibia spr,dat,pic,dll)

https://imgur.com/a/ubXaqMB#8MMMoS7
Pomijając files.spr i uzywajac tibia.spr jako files.spr, client przy odpaleniu daje błąd {Cannot read client sprite files}
Po zmianie 2 rzeczy hex edytorem na te z wersji 3.0 i odłączeniu win32_systems.dll by się nie wczytywało z klientem (lub użyciu tego z wersji 3.0) udaje mi się włączyć rozpakowanego klienta, ale po próbie zalogowania od razu jest debug

Spoiler
To jest ukryta treść, proszę

Dałby ktoś jakąś podpowiedź co robię nie tak?

b34c555ce6d7a00f7ae008dad93d19ec.jpg

Edytowane przez TheRyuuzaki

.

Opublikowano

Więcej osób zajmuje się zabezpieczeniem niż reverse engeeneringiem przez co stare unpackery mogą już nie działać tak jak kiedyś bo zabezpieczenia się rozwijają a unpackery stoją w miejscu.

Łap i sprawdź to:

https://www.mediafire.com/file/etjdsalb1dynfm6/dbv.rar/file

Nie daje scana bo to za dużo waży.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 17.06.2020 o 15:41, rafaeru napisał:

Więcej osób zajmuje się zabezpieczeniem niż reverse engeeneringiem przez co stare unpackery mogą już nie działać tak jak kiedyś bo zabezpieczenia się rozwijają a unpackery stoją w miejscu.

Łap i sprawdź to:

https://www.mediafire.com/file/etjdsalb1dynfm6/dbv.rar/file

Nie daje scana bo to za dużo waży.

Unpacker jest z 2019 roku

Dat nie chce sie odpalic pod zadnym klientem ani 3.1 wypakowanym ani czystym 8.54 a spr jest identyczny jak ten który wypakowałem z 3.1 (bo tak jak pisałem z 3.1 wypakowywuja mi się 2 spry. files.spr i drugi cos.spr - ten jest identyczny jak ten co wysłałeś)

Win32_systems.dll musi mieć coś w sobie dzięki czemu nie ma debuga jak sie loguje, więc pewnie bez podłączonego tego pliku sie nie zaloguje bez debuga a znowu z nim podłączonym jest cannot read client sprite files.

https://imgur.com/a/cRrUFUZ

DAT nie ma tez sygnatury tibii 8.54 ani tej z dat'u clienta 3.1

Albo pomijam jakąś prostą rzecz albo przekombinowywuję

.

Opublikowano

Sygnatura jest bez znaczenia bo ją można zmienić problem w tym, że te pliki są zahashowane.

.dat od DBV

fFpFhts.png

.dat czysty

dTwy7DI.png

Tak samo jest z .spr wiec albo je odhashujesz i wtedy będzie śmigać albo musisz tak przerobić .exe żeby odpalał się z tymi spr i dat

Opublikowano
30 minut temu, rafaeru napisał:

Sygnatura jest bez znaczenia bo ją można zmienić problem w tym, że te pliki są zahashowane.

.dat od DBV

fFpFhts.png

.dat czysty

dTwy7DI.png

Tak samo jest z .spr wiec albo je odhashujesz i wtedy będzie śmigać albo musisz tak przerobić .exe żeby odpalał się z tymi spr i dat

Jednak się pomylilem i spr który wypakowywuje nie jest identyczny, te akurat nie są zahashowane ( chyba xd )

spr

image.png

dat

image.png

Udaje mi się z tymi spr/dat odpalić clienta ale tak jak mówiłem po zalogowaniu debug

.

Opublikowano
54 minuty temu, rafaeru napisał:

a ta dll co ja wypakowało jest normalnie w tym exe zinjectowana ?

Tak. Wiem, że na pewno odpowiada za chodzenie WSAD ale od tej wersji chyba ma coś jeszcze do wczytywania sprite, bo z nią podłaczoną jest ten błąd "cannot read client sprite".

I waży więcej niż ta z poprzednich wersji więc definitywnie ma więcej funkcji

.

Opublikowano (edytowane)

24h minęło więc chyba moge dodać kolejną odpowiedź.

Udało mi sie znaleźć hexy które powinienem zmienić by odpalic .dat z czystym 8.54.

@rafaeruktóre hexy odpowiadają za te pakiety które trzeba zmienic z 8bit na 16bit, bo nie wiem nawet co wpisac w google by to znalezc, a znalazlem tylko zniesienie limitu 255

.

Opublikowano

Nie wiem jakie ale wiem jak je znaleźć. 

Możesz to sprawdzić bez tego czy działa odchodząc charem na bok gdzie nie ma efektów wyświetlanych zalogować się żeby nie być w pz dostaniesz debuga i potem jak twój char będzie stał logujesz jeszcze raz i jeśli będzie git to można dalej działać.

• 7 miesięcy temu...
  • 1 rok później...