Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA Online - ścinki na dobrym sprzęcie

sobolpvp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z gta. Gra mega ścina, (nie nadąża z renderowaniem?). Jest to bardzo uciążliwe.

W innych bardziej wymagających grach nie mam żadnych problemów. Wiedźmin 3 ultra, nowe nfs itd.

Na innym komputerze (z 1050ti) gta działa bez zarzutów. 

Był reinstall, optymalizacje geforce, sterowniki najnowsze, bios aktualizowany, defragmentowany, nie ma wirusów, w tle wyłączyłem wszelkie aplikacje.

Macie jakieś pomysły czym to może być spowodowane?

Specyfikacja:
Intel Core i5-8400 2.80 GHz
8 GB RAM DDR4
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Gra zainstalowana na dysku SSD

Opublikowano

Gta lubi ścinać na lepszych komputerach, w sumie można to nazwać, że nie nadąża renderować i zostawia takie jakby dziury w obiektach, często to jest spowodowane dyskiem hdd, ale jeżeli masz na ssd to powinno być okej.

Jak już wszystkiego próbowałeś, to ja spróbowałbym ostatecznie zrobić formata(jeżeli nie masz nic ważnego na tym ssd) i zobaczyć czy może by nie pomogło. A już ostatecznie-ostatecznie to format dysku z systemem - wszystko praktycznie.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
14 godzin temu, sobolpvp napisał:

defragmentowany

14 godzin temu, sobolpvp napisał:

Gra zainstalowana na dysku SSD

Nie rób tego nigdy więcej, bo tylko bardziej zaszkodzisz dyskowi. On sobie sam układa wszystko najbardziej optymalnie.

W pierwszej kolejności wyłączyłbym w ustawieniach V-Sync, a później sprawdził to rozwiązanie. Z bardziej uniwersalnych rozwiązań warto w menedżerze procesów ustawić priorytet procesu GTAV.exe na wysoki, niezależnie od tego, jak wydajna jest konfiguracja sprzętowa.

49 minut temu, Maksasioros napisał:

spowodowane dyskiem hdd, ale jeżeli masz na ssd to powinno być okej.

Bez znaczenia, gra potrafi dobrze chodzić nawet na 5400 RPM.

Opublikowano
38 minut temu, Velta napisał:

Dobrze chodzić a mieć płynny render obiektów to różna bajka:]

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
5 godzin temu, Maksasioros napisał:

Gta lubi ścinać na lepszych komputerach, w sumie można to nazwać, że nie nadąża renderować i zostawia takie jakby dziury w obiektach, często to jest spowodowane dyskiem hdd, ale jeżeli masz na ssd to powinno być okej.

Jak już wszystkiego próbowałeś, to ja spróbowałbym ostatecznie zrobić formata(jeżeli nie masz nic ważnego na tym ssd) i zobaczyć czy może by nie pomogło. A już ostatecznie-ostatecznie to format dysku z systemem - wszystko praktycznie.

A tak, format też już robiłem 😄 Nic nie pomogło

5 godzin temu, Velta napisał:

Nie rób tego nigdy więcej, bo tylko bardziej zaszkodzisz dyskowi. On sobie sam układa wszystko najbardziej optymalnie.

W pierwszej kolejności wyłączyłbym w ustawieniach V-Sync, a później sprawdził to rozwiązanie. Z bardziej uniwersalnych rozwiązań warto w menedżerze procesów ustawić priorytet procesu GTAV.exe na wysoki, niezależnie od tego, jak wydajna jest konfiguracja sprzętowa.

Wiem, że się nie powinno, trochę się znam na tych sprawach ale mimo tego wolałem raz spróbować.  V-sync jest wyłączone, proces również nic nie daje.

19 godzin temu, PabloTL napisał:

Zobacz sobie zużycie zasobów podczas tych ścinek.

Jest spory % na cpu gpu i ram, ale właśnie dlaczego skoro w grze na ultra mam minimum 70 fps, na średnich jeszcze więcej a mimo tego ścina. (Wcześniej jak grałem w gta to nie było ścinek żadnych).

• Aive zmienił(a) tytuł na GTA Online - ścinki na dobrym sprzęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...