Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dwa serwery, jeden VPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Poszukuję pomocy w postawieniu dwóch serwerów bez licencji na 1 VPS. Czy jest to w ogóle możliwe? Szukałem na internecie podobnych tematów, dowiedziałem się, że jest to możliwe, ale trzeba się bardzo postarać, niestety nigdzie nie znalazłem żadnego poradnika. Jeśli to ważna informacja, posiadam 2GB ram 20GB pamięci VPS na OVH, obecny teamspeak, który już działa wykorzystuje ledwie 15% całego serwera.

Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

Opublikowano
21 minut temu, _sectasy napisał:

Stawiasz po prostu normalnie servery, tylko każdy server musi nasłuchiwać na innym porcie.
Tutaj jest napisane troche więcej o tym https://forum.teamspeak.com/threads/46706-How-to-change-ports

Nie do końca rozumiem. W linku, który podesłałeś jest mowa tylko o zmianie nadanego portu, które i tak wydaje mi się, że sposób ten działa tylko na posiadanej licencji, but im not sure tho.

Swoją drogą i tak utknąłem na samym początku, czyli tworzeniu serwera od butów, gdyż pierwszy już posiadany został po prostu przez kogoś przerzucony z starego na nowy vps.

Dodam też, bo zapomniałem wcześniej wspomnieć, że oczywiście posiadam dwa różne ip na jednym vps'ie.

Opublikowano
1 godzinę temu, xKosko napisał:

Nie do końca rozumiem. W linku, który podesłałeś jest mowa tylko o zmianie nadanego portu, które i tak wydaje mi się, że sposób ten działa tylko na posiadanej licencji, but im not sure tho.

Swoją drogą i tak utknąłem na samym początku, czyli tworzeniu serwera od butów, gdyż pierwszy już posiadany został po prostu przez kogoś przerzucony z starego na nowy vps.

Dodam też, bo zapomniałem wcześniej wspomnieć, że oczywiście posiadam dwa różne ip na jednym vps'ie.

Pasowałoby dokupić dodatkowy Adres IP jeżeli pozwala na to dostawca. Natomiast jeżeli taka propozycja Cię nie interesuje, to proponuję utworzyć 2 kontenery LXD i na nich serwery TeamSpeak, wtedy bez problemu będzie działać. Pamiętaj o przekierowaniu odpowiednich portów.

Opublikowano
2 godziny temu, Vosly napisał:

Pasowałoby dokupić dodatkowy Adres IP jeżeli pozwala na to dostawca. 

Tak jak napisałem w poprzedniej wiadomości, która została przez Ciebie zacytowana, posiadam 2 adresy ip, na jednym jest już jeden serwer, drugi adres jest chwilowo nieużywany. 

Czy byłaby możliwość, żebym otrzymał od Ciebie malutką instrukcje lub konspekt działania? Jestem niestety zielony. 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...