Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Pomoc z aplikacja w app inventor

KooralYT

Pytanie

Opublikowano

Witam. Otóż chce stworzyć coś na podobie case opener w app inventor. Tylko że niewiem jak zrobić tą animacje otwierania i żeby był procent na wypadnięcie tego przedmiotu np. 90% na trafienie jakiegoś niebieskiego karabinu, a 10% na trafienie złotej kosy! Myślę że ktoś z czytających będzie wiedział. Bardzo bym chcial zrobić taką grę. Wiem że na na tym nic nie zarobie, ani żebym w ogóle sobie myślał że ta gra będzie do pobrania i będzie największym hitem. Choć ja tylko chce coś zrobić sam fajnego, prostego, do pokazania. Proszę o szczegółowe wyjaśnienie jak to zrobić pierwszy raz będę robił i dlatego wybrałem tą stronę bo jest bardzo łatwa.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepszym sposobem będzie zrobienie sobie obrazków możliwych przedmiotów jakie mogą wypaść z danego case'a i zmieniać je w szybkim tempie za pomocą pętli

Opublikowano
5 minut temu, _sectasy napisał:

Najlepszym sposobem będzie zrobienie sobie obrazków możliwych przedmiotów jakie mogą wypaść z danego case'a i zmieniać je w szybkim tempie za pomocą pętli

A jak ową pętle zrobić? 

20 minut temu, KooralYT napisał:

Proszę o szczegółowe wyjaśnienie jak to zrobić pierwszy raz będę robił i dlatego wybrałem tą stronę bo jest bardzo łatwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...