Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dominik___

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka miesięcy temu założyłem serwer minecraft survival. Wszystko chodziło super! Miesiąc temu wystartowała nowa edycja. Wszystko było ekstra, ale po tygodniu edycji zaczeły pojawiać się lagi. To są lagi typu "ścinki". Co kilka minut jest mały lag, podczas, którego gracz nie może otwierać skrzynek, używać komend itd. Serwer chodzi na VPS, i7 3,4ghz x 4, 16GB ramu, i bardzo dobry SSD. Na serwerze gra zwykle ok. 17-25 osób, a czasami 30-40. W konsoli co kilka minut mam komunikat 

Spoiler

can't keep up is the server overloaded

Z tego co czytałem jest to spowodowane źle ustawioną godziną w komputrze czy coś takiego. Wszystko raczej mam dobre. Komputer, godzina, łącze z inernetem. Ktoś może wie jak naprawić te lagi? Mogę się mylić co do czego. Świat jest wygenerowany world borderem i zoptymalizowany do 100%. Proszę, aby ten temat nie był kończomy, a chciałbym dostać jak najprędzej pomoc. Podałem trochę informacji. Jeśli będzie czegoś potrzeba to proszę pisać. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...